Peste 65.000 de politisti si jandarmi asigura ordinea publica, protectia sectiilor de vot si paza urnei mobile la alegerile locale care au loc duminica. Peste 4.100 de politisti se vor ocupa de solicitarile si semnalarile privind incidentele din ziua alegerilor. Inspectori ai Corpului de Control al MAI sunt prezenti in Bucuresti, Cluj si Iasi, pentru a interveni si a face verificari acolo unde va fi cazul.

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, a declarat vineri ca pentru buna desfasurare a ordinii si linistii publice, MAI a prevazut si a angrenat 65.815 angajati, dintre care 23.453 pentru protectia sectiilor de vot si paza urnei mobile, iar 30.067 pentru mentinerea ordinii publice atat in proximitatea sectiilor de votare, cat si in localitati.

De asemenea, pentru interventia la evenimente au fost constituite echipe operative alcatuite din 4.682 de specialisti, iar in rezerva vor fi echipe pentru a interveni acolo unde va fi cazul, formate din 7.613 angajati ai MAI. Ministrul Internelor a mai spus ca, pentru a sprijini structurile teritoriale, in fiecare judet sunt prezenti ofiteri cu functii de conducere atat din Politia Romana, cat si din MAI, potrivit News.ro.

Inspectori ai Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne sunt prezenti de la inceputul acestei saptamani in Bucuresti, Cluj si Iasi, fiind pregatiti sa faca verificari atunci cand competentele structurilor teritoriale sunt depasite, a precizat Petre Toba. Incepand de vineri dimineata, comandamentele operationale constituite in Bucuresti si in judete sunt operationale si functioneaza in sistem integrat, fiind intr-o legatura permanenta cu Centrul National de Conducere Integrata de la nivelul MAI. Aceste centre functioneaza in regim permanent, 24 de ore din 24, pana la finalizarea procesului electoral.

Politia Romana precizeaza ca masurile luate pentru ziua de duminica urmaresc buna derulare a procesului electoral, precum si un mod de actiune corect si echidistant al politistilor. Cei peste 33.400 de politisti vor asigura ordinea publica si vor gestiona eventualele incidente cu caracter electoral. La cele 7.508 sectii de votare vor fi 9.623 de politisti care vor sigura masuri de paza si protectie. Alti 18.747 de politisti se vor afla in strada, in perioada desfasurarii procesului electoral, pentru a asigura masuri de ordine si liniste publica, in vederea prevenirii oricaror fapte antisociale.

Peste 4.100 de politisti se vor ocupa de solutionarea solicitarilor si semnalarilor cu privire la evenimentele produse in ziua alegerilor. Din cei peste 10.000 de jandarmi care vor asigura buna desfasurare a procesului electoral, 6.500 vor fi prezenti in zona sectiilor de votare, a precizat Jandarmeria Romana. Jandarmii asigura protectia Biroului Electoral Central, a celor 41 de Birouri Electorale Judetene, a Birourilor de Circumscriptie ale celor sase sectoare din Capitala, precum si a trei Birouri Electorale de Circumscriptie, ale municipiilor Bucuresti, Braila si Craiova.

De sambata, ora 18.00, pana duminica, la ora 07.00, la nivel national, peste 4.700 de jandarmi vor fi angrenati in masurile de protectie asigurate la 4.172 de sectii de votare. Campania electorala pentru alegerile locale se incheie sambata, la ora 7.00, pana in ziua votului fiind obligatorie eliminarea tuturor afiselor de campanie din zona sectiilor de votare. Ziua votului va fi duminica, urnele se deschid la ora 7.00 dimineata si se vor inchide la 21.00. Alegatorii din intreaga tara vor primi trei buletine de vot: pentru primar, consilierii locali si consilierii judeteni. In Bucuresti, alegatorii vor primi patru buletine. Pe langa primarul de sector, consilierii locali si cei ai CGMB, bucurestenii vor vota si primarul general al Capitalei.

Sursa foto: Dmitry Kalinovsky/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri