Municipiile Ramnicu Valcea, Curtea de Arges si Campulung Muscel au ramas fara electricitate miercuri, impreuna cu celelalte localitati din nordul judetelor Valcea si Arges, fiind afectati in total aproximativ 150.000 de locuitori. Dar aceasta nu este cea mai mare pana din Romania: pana din sistemul energetic national din 1977 a facut mai multe pagube decat cutremurul din acelasi an, conform Adevarul Financiar.

Avaria de miercuri a afectat un consum de 170 MW si a deconectat de le sistemul energetic hidrocentralele de pe Olt si Arges, plus CET Govora, toate acontand 500 MW. Pana a avut loc in jurul orei 16.00, iar in jurul orei 17.15 era deja reluata alimentarea tuturor consumatorilor afectati, insa nu fara fara scandal.

Transelectrica, transportatorul national de energie, si CEZ, operatorul de distributie din Oltenia, au acuzat volumul mare de energie produsa de Hidroelectrica, care a replicat ca va da in judecata cei doi operatori de reteledeoarece productia sa era sub nivelul normal.

Mai exact, Hidroelectrica a afirmat ca cei doi operatori au obligatia de a asigura capacitate de transport si distributie pentru toate cele 8.760 de ore ale unui an calendaristic si sa asigure si o rezerva de transport suplimentara peste regimul de expoatare la nominal al tuturor producatorilor si consumatorilor racordati la reteaua de transport.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Ase / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri