Dosarul in care 77 de oncologi, un sfert din medicii de aceasta specialitate din Romania, au fost pusi sub urmarire penala de procurori, a indus panica in randul celorlalti colegi, dar mai ales in cel al pacientilor, care se tem ca nu vor mai avea de cine sa fie tratati, conform Adevarul.

Sistemul de sanatate sta pe un butoi cu pulbere, gata sa explodeze in orice moment. Este parerea pacientilor si vine ca urmarea acuzatiilor de coruptie aduse mai multor zeci de medici in ultima perioada. De departe, cea mai grava situatie este in oncologie, domeniu cu prea putini specialisti.

Desi Romania numara 800.000 de bolnavi care au diverse forme de cancer, are doar 374 de medici in acest domeniu, iar dintre acestia 77 au fost pusi sub invinuire de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru luare de mita. Vestea a venit ca un traznet pentru reprezentantii bolnavilor. „Se simte o tensiune majora in randul medicilor, cu repercusiuni asupra pacientilor. Acestia simt ca doctorii sunt ingrijorati mai ales ca acuzatiile aduse de procurori sunt praf in ochii cetateanului. In sanatate se fura milioane, iar autoritatile dau in medicii care au decis sa ramana in Romania. Situatia va fi critica atunci cand acesti oameni vor intra in greva sau vor dori sa plece in strainatate”, sustine Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Pacientilor cu Cancer (FABC).

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Andrei Rahalski / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri