Tratamentele celor 38 de victime ale caror tratamente fusesera invalidate la decontarea catre spitale au fost incheiate, fiind deblocate peste 1,1 milioane lei, anunta Ministerul Sanatatii (MS).

Din suma totala pe care spitalele o mai aveau de recuperat de la Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti - 1.174.218,53 lei, verificarile efectuate cu sprijinul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si al Ministerului Sanatatii au putut debloca spre decontare suma 1.167.343,33 lei, potrivit MS, conform News.ro

Din cele sase spitale vizate, cinci spitale mai trebuie sa recupereze o suma totala de 6.875,2 lei din cauza unor raportari in Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) invalidate de catre Scoala Nationala de Sanatate Publica.

Cele cinci spitale care mai au de recuperat bani sunt: Spitalul Universitar de Urgenta, Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Universitar de Urgenta Elias si Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni. Ministerul Sanatatii recomanda acestor spitale sa se adreseze Scolii Nationale de Sanatate Publica pentru analiza motivele pentru care acele servicii au fost respinse.

Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) a respins de la plata, initial, aproape 30 de fise medicale ale ranitilor din Colectiv, motivul principal fiind ca pacientii nu erau asigurati si deci nu aveau card de sanatate, astfel ca spitalele s-au aflat in situatia de a plati tratamentele acestor raniti, internati in urgenta de cod rosu, au povestit, pentru News.ro, mai multi manageri de unitati sanitare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri