Judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Suceava, Neamt si Bacau vor fi, pana miercuri dimineata, sub avertizare cod portocaliu de ploi, iar alte 31 de judete au fost avertizate cu cod galben, in unele zone cantitatile de apa depasind 50 de litri pe metru patrat.

Avertizarea cod portocaliu emisa de Administratia Nationala de Meteorologie este valabila de marti, ora 14.00, pana miercuri, la ora 11.00, in cele sase judete din nord-estul tarii fiind posibil sa se cumuleze cantitati de apa de peste 60 - 70 de litri pe metru patrat, scrie News.ro.

Bucurestiul si 31 de judete sunt marti, de la ora 10.00 pana la 23.00, sub avertizare cod galben. In zonele montane, precum si in Moldova, Muntenia, Dobrogea si in cea mai mare parte a Transilvaniei si a Maramuresului vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuate, ploi torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20 de litri pe metru patrat si local 50 de litri pe metru patrat, cu precadere in zona montana.

Codul galben se va restrange de marti noapte

Codul galben se va restrange, de marti noapte, in judetele Constanta, Tulcea, Braila, Ialomita, Calarasi, Buzau, Vrancea, Galati, Covasna, Brasov, Harghita, Mures, Bistrita-Nasaud, Maramures, Sibiu, Arges, Dambovita si Prahova.

Cele 18 judete din estul si sud-estul tarii vor ramane sub avertizare cod galben pana miercuri, la ora 11.00. In Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum si in zona Carpatilor Orientali si local a Carpatilor Meridionali vor fi averse torentiale, descarcari electrice si intensificari de vant, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 de litri pe metru patrat si izolat 45 - 50 de litri pe metru patrat.

Sursa foto: Brian A Jackson/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri