Procesul prin care studentii romani sunt admisi la studii in Marea Britanie nu va fi afectat, in urmatorii 2 ani, de decizia luata de britanici prin referendum, de a iesi din Uniunea Europeana, anunta reprezentantii IntegralEdu. De asemenea, cei care studiaza acolo, precum si cei admisi in urmatorii doi ani, isi vor pastra statutul si drepturile pe intreaga perioada de studii, fara modificari ulterioare.

Romanii isi pot finanta studiile de master sau MBA prin imprumuturi acordate de guvernul britanic impreuna cu Departamentul de Business Inovation, cu sume in valoare de pana in 10.000 de lire sterline.

“De cateva zile suntem asaltati de intrebari din partea tinerilor si parintilor care doresc sa stie daca Brexit-ul afecteaza imprumuturile pentru studii in Marea Britanie. Specialistii IntegralEdu sunt in contact permanent cu universitatile din Marea Britanie si cu alti factori de decizie din Regatul Unit, si pe aceasta cale ii asiguram pe toti cei interesati ca procesul prin care studentii romani sunt admisi la studii in Marea Britanie nu va fi afectat, in urmatorii 2 ani, de decizia luata de britanici prin referendum. De asemenea, cei care studiaza deja la universitati din Marea Britanie precum si cei admisi in urmatorii doi ani isi vor pastra statutul si drepturile pe intreaga perioada de studii, fara modificari ulterioare. Universitatile la care urmeaza sa plece romanii in aceasta toamna, precum si Student Loans Company au transmis deja comunicate oficiale, care sustin acest lucru. Oricum, asteptarile IntegralEdu sunt ca Marea Britanie sa continue sa ofere acces la educatie si finantare cetatenilor din tarile membre UE si CEE”, declara Ana Maria Papp, manager departament universitati in strainatate, IntegralEdu.

Singura problema este timpul foarte scurt care a mai ramas pana la depunerea aplicatiilor de acceptare la universitati si apoi pregatirea dosarelor pentru burse. Din acest motiv, toti cei interesati de studii postuniversitare in Anglia ca trebuie sa se grabeasca cu documentatia pentru admitere si apoi cu aplicatiile pentru imprumuturi.

In Marea Britanie, cea mai populara tara pentru studentii romani, taxele de scolarizare pot ajunge la 9.000 de lire pe an, pentru studii de licenta.

Un program de studiu postuniversitar in Anglia, fie ca e vorba despre master sau MBA, costa intre 4000 si 35.000 lire sterline pe an. Absolventii vizati pentru contractarea unui astfel de imprumut sunt toti cetatenii tarilor membre UE, care au avut resedinta intr-un stat membru UE in ultimii trei ani, inainte de data de incepere a studiilor de master/MBA. Persoanele eligibile pentru a accesa acest imprumut au varsta de pana la 60 de ani. Acest program include toate institutiile acreditate din Anglia.

Iti recomandam sa citesti si articolul IntegralEdu: Olanda si Danemarca pot fi variante bune de studiu, daca in Marea Britanie vor aparea schimbari majore

Sursa foto: Syda Productions, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri