9 persoane au facut cereri de renuntare la titlul de doctorat obtinut la Academia Nationala de Informatii a SRI, scrie Romania curata. Cei noua, toti avandu-l ca indrumator pe Gabriel Oprea, au cerut sa renunta la titlurile de doctor dupa ce jurnalista Emilia Sercan i-a acuzat de plagiat pe o parte dintre ei, cu probe, in cadrul unor investigatii de presa. Ministerul Educatiei sustina insa ca nu a fost respectata procedura, astfel incat cererile nu au fost solutionate, conform News,ro

Cele 9 persoane care au facut cereri de renuntare la titlul de doctorat sunt:

  • Fostul ministru de interne Radu Stroe
  • Fostul ministru al Apararii Mihai Stanisoara
  • procurorul general adjunct al Romaniei, Bogdan Licu
  • fostul consilier prezidential pe probleme de securitate al lui Traian Basescu, Daniel Moldoveanu
  • fostul sef al Comisiei parlamentare de control al SIE Romeo Raicu
  • fostul ministru al Economiei in Guvernul Ponta, Mihail Tudose
  • fostul primar al Sectorului 2 din Bucuresti, Neculai Ontanu
  • fosta secretara a ex-ministrului de interne Gabriel Oprea, Adela Loredana Popescu
  • nepoata lui Gabriel Oprea si fosta avocata a lui Victor Ponta, Loredana Radu

Informatia privind numele celor care au facut cereri de renuntare la titulatura de doctor se regaseste intr-un raspuns al Ministerului Educatiei la o solicitare transmisa de romaniacurata.ro, dupa ce, cu mai mult timp in urma, Academia Nationala de Informatii a postat pe site un comunicat prin care a anuntat ca a fost finalizata activitatea de evaluare a respectarii standardelor de calitate academica a tezelor de doctorat si ca noua absolventi vor sa renunte la titlul de doctor.

“Pe parcursul analizei, Consiliul Stiintific a constatat faptul ca un numar de noua absolventi ai Scolii doctorale din cadrul Academiei Nationale de Informatii “Mihai Viteazul” au renuntat la titlul de doctor, in baza Legii nr. 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare, pe baza unor cereri de renuntare formulate in perioada 3 – 7 martie a.c. si inregistrate la Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice in data de 10 martie a.c. In acest mod a fost anulat, prin efectul legii, obiectul evaluarii punctuale a tezelor elaborate de catre cei noua absolventi ai Scolii doctorale”, a aratat Academia Nationala de Informatii.

Comunicarea institutiei a lasat loc suspiciunilor in conditiile in care purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei declarase inca din martie ca nu se poate renunta la titlul de doctor, scrie Romania Curata, care precizeaza ca solicitarea catre Ministerul Educatiei a fost transmisa in 18 iunie, raspunsul fiind primit in 7 iulie.

In absenta procedurii prevazuta de OUG nr. 94/2014 la.art. 12, alineatele (7^1) si (7^2), cererile celor 9 persoane nu au putut fi solutionate. Prin adresa de raspuns, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a atentionat Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” asupra posibilitatii de retragere a titlului de doctor, conform prevederilor ordinului de ministru nr. 3.481/24.03.2016", se mai arata in raspunsul ministerului.

Jurnalistii de la Romania Curata citeaza si declaratiile facute de Mirabela Amarandei, purtator de cuvant al Ministerului Educatiei, in momentul in care procurorul general interimar al Romaniei (la acea vreme), Bogdan Licu, a anuntat ca renunta la titlul de doctor.

“Am primit o cerere venita dinspre ANI pentru ca dumnealui a depus-o acolo si ANI a directionat-o catre MENCS. Cererea a fost primita de la ANI pe 10 martie. La momentul acela si in acest moment nu exista cadrul legal explicit pentru a raspunde solicitarii domniei sale“, preciza in martie Mirabela Amarandei.

Sursa foto: Nomad_Soul / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri