Intermediarele care au ajutat zeci de persoane sa se penzioneze ilegal pe caz de boala au strans din spagi peste 100.000 de lei. Victorita Daniela Pavel si Vasila Latiu, trimsie in judecata pentru trafic de influenta, acceptau plata in rate, dar si in produse „de tara“. Atunci cand nu reuseau sa rezolve dosarele de pensionare, femeile erau paroliste si returnau spaga primita, conform Adevarul.

Victorita Daniela Pavel si Vasila Latiu aveau o reputatie solida printre pensionatii pe caz de boala, bucurandu-se chiar de notorietate. Contactele lor telefonice erau mai cunoscute decat numarul 112 pentru cei care asteptau pe la usile medicilor ca sa le fie aprobate hartiile de pensionare.

Ancheta a pornit in 2014, in urma unei sesizari a ofiterilor Directiei Generale Anticoruptie (DGA), care au stabilit ca persoane care nu au calcat niciodata in spital s-au pensionat pe caz de boala dupa ce au fost internate fictiv la „Dimitrie Gerota“.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Bignai / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri