Intr-un comunicat al Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), saptamana trecuta, in cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016”, medici veterinari de la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Constanta, impreuna cu inspectori de specialitate delegati, au verificat 224 de unitati de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare si comercializare a produselor alimentare.

Controalele au vizat 107 restaurante, sapte pizzerii, 23 de unitati fast-food, patru braserii, 12 unitati tip bufet, sase baruri, doua beach-baruri, trei cantine, 37 de magazine alimentare, patru cofetarii/patiserii, 12 laboratoare cofetarie-patiserie, trei rulote, trei pensiuni, un depozit alimentar, din Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.

“In urma controalelor s-au constatat neconformitati cu privire la manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea conditiilor de igiena in spatiile de productie, etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, depozitarea in conditii necorespunzatoare a acestora, neanuntarea inceperii activitatii supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor”, se arata in comunicatul ANSVSA.

Citeste si:

Pentru aceste abateri au fost date 40 de amenzi in valoare de 39.000 de lei.

De asemenea, echipele de control au confiscat si retras de la vanzare o suta de kilograme de produse alimentare - carne si produse din carne, lapte si produse lactate, peste si produse din peste -, valoarea acestora fiind de 1.096 lei.

Sursa foto: Shutterstock