Dorinta de a ajunge milionar se regaseste cel mai probabil in mintile oamenilor din intreaga lume, mai putin ale celor care au ajuns deja miliardari. Multi dintre noi ne ghidam spre activitatile bine platite, job-uri pe care probabil nu le facem din pasiune, dar le facem pentru bani. Doar 4 tari de pe planeta, ajung sa gazduiasca peste 60% dintre milionarii in dolari la nivel global.

Businessinsider prezinta un top al tarilor care au cei mai multi milionari (calculat in dolari). Regasim persoane de pe toate continentele si care traiesc in tari a caror prosperitate economica este recunoscuta pe plan mondial.

10. Italia - 229.000

Chiar daca anul 2016 nu a fost chiar atat de bun pentru Italia, aceasta ramane una dintre cele mai mari economii ale zonei euro, al carei numar de milionari a crescut cu 4% fata de aceeasi perioada din 2015.

9. Australia - 234.000

Numarul milionarilor a crescut cu 4%, multi dintre ei s-au imbogatit in urma afacerilor din domeniul minier, o nisa extrem de importanta a economiei.

8. Canada - 321.000

Canada este o tara destul apreciata la nivel global, dar numarul milionarilor a scazut in ultimul an cu 3%. Aceasta scadere este pusa pe seama evolutiei slabe de pe pietele de capital.

7. Elvetia - 358.000

Este considerata tara preferata a oamenilor care vor sa isi plaseze bani in conturi bancare, de aceea nu pare surprinzator numarul mari de milionari pe care aceasta tara ii are.

6. Franta - 532.000

Numarul populatiei milionare a crescut in ultimul an cu 6%. Nici macar impozitarea impusa de legislatia din Franta nu i-a speriat pe milionari, al caror numar se preconizeaza ca va creste in urmatorii ani.

5. Regatul Unit - 553.000

Regatul Unit este cunoscut pentru faptul ca detine unul dintre cele mai prospere sectoare economice din lume. Cat de mult va avea acesta de suferit in urma Brexit-ului, ramane de vazut.

4. China - 1.034.000

Tara cu cea mai mare populatie din lume si cu o economie ce tinde sa fie intr-o crestere continua, nu putea sa nu aiba un numar mare de milionari.

3. Germania - 1.199.000

Nemtii sunt cunoscuti pentru faptul ca au cea mai mare economie din zona euro si totodata cei mai multi milionari din Europa. In anul 2014 a fost tara cu cel mai mare export de capital.

2. Japonia - 2.720.000

Japonia are cea mai mare crestere a populatiei milionare, cu un procent de 11%. Un motiv important este reprezentat de legislatia impusa de catre guvernul nipon ce a motivat populatia sa faca investitii.

1. Statele Unite - 4.458.000

Atunci cand esti cea mai mare economie a planetei, este de asteptat sa ai si cei mai multi milionari. In timp ce pozitia de super-putere a planetei ii este amenintata de evolutia Chinei, SUA ramane locul in care inovatia este cea mai incurajata si bine platita la nivel global

Sursa foto: SK Design / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri