Gabriela Firea a anuntat ca Pasajul Ciurel va avea doua benzi in loc de trei si se va renunta la drumurile colectoare pentru ca astfel se evita exproprierea locuintelor construite recent si se reduc costurile, a anuntat, primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a spus, la finalul sedintei pe care a avut-o cu constructorii si directorii din primarie, ca, in cadrul intalnirii, a fost facuta o propunere de diminuare a culoarului de la trei la doua benzi si renuntare la drumurile colectoare, ceea ce va diminua costurile exproprierilor in cazul podului Ciurel, conform News.ro.

De asemenea, cu o astfel de masura s-ar garanta accesul in zona a tuturor proprietatilor la drumul public. "Aceasta solicitare a venit de foarte multe ori din partea proprietarilor din zona", a spus Firea. Ea a adaugat ca s-a ajuns la aceasta solutie pentru ca in proiectul initial a fost prevazut un drum de viteza, un drum expres, cu drumuri colectoare stanga si dreapta, dar fara a fi aprobata documentatia PUZ-ului si nici finalizata exproprierea.

"Acest fapt a generat o eliberare de catre primariile de pe acest traseu a autorizatiilor de constructie. Practic, acolo s-a construit in toata aceasta perioada. Drumul nu a fost eliberat. Daca nu am renunta la drumurile colectoare si la o banda ar trebui sa expropriem locuinte recent finalizate, ceea ce nu ar fi corect pentru proprietari si ar creste si costurile aferente acestui proiect", a explicat primarul Capitalei.

Intrebata ce economii se vor face prin renuntarea la o banda, Firea a spus ca, in primul rand, nu vor mai fi cheltuieli cu exproprierile. "Acum ne vom incadra in suma care a fost stabilita initial", a spus primarul. Gabriela Firea a subliniat ca intarzierile au fost cauzate de: litigiile in instanta cu privire la valabilitatea autorizatiei de constructie, inexistenta PUZ pe zona de la nodul Virtutii la A1, intarzierile mari la plata facturilor aferente lucrarilor executate in octombrie, noiembrie si decembrie 2015.

"Vor fi achitate urgent facturile aferente acestei perioade, care au primit bon de plata inca din aprilie 2016, dar nu au fost achitate pana acum, in valoare de 5,7 milioane de lei. In plus, vom achita facturi pana la totalul sumei intarziate, de 22 de milioane de lei", a anuntat primarul. Firea a spus ca a primit asigurari ca termenul pentru finalizarea acestui obiectiv este 1 iulie 2017.

Suma ramasa de achitat pentru pasajul Ciurel este de 180 de milioane de lei, iar cea mai mare parte va trebui alocata pana la sfarsitul acestui an. Valoarea totala a contractului este de 487 de milioane de lei, fara TVA, iar stadiul de realizare a proiectului este de aproape 34 la suta din etapa I si aproape 14 la suta din totalul contractului pana la A1. Cea mai mare parte a lucrarilor, si care erau si mai greu de facut, a fost realizata, a precizat Gabriela Firea.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri