Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, a declarat, duminica, la Tabara "Tineretul si Uniunea Europeana” organizata de UDMR la Subcetate (Zetea), in judetul Harghita, ca romanii din Regatul Unit vor continua sa se bucure de aceleasi drepturi si obligatii pe care le-au avut inainte de Brexit, iar relatiile Angliei cu Romania se vor axa pe cei doi "piloni cheie”: securitatea si prosperitatea.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell (foto dreapta), le-a vorbit tinerilor participanti la tabara "Tineretul si Uniunea Europeana” despre Brexit si a raspuns intrebarilor acestora legate de situatia romanilor care traiesc in Marea Britanie, potrivit News.ro. Excelenta Sa Paul Brummell a subliniat ca romanii care traiesc in Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord nu au motive de ingrijorare, ei urmand sa se bucure de aceleasi drepturi pe care le-au avut inainte de retragerea Regatului Unit (UK) din Uniunea Europeana (UE).

"Mesajul este, categoric, sa fie calmi, pentru ca, dupa cum am mai spus, negocierile sunt un proces indelungat, care nu a inceput. Deci, premierul nostru si Guvernul au spus clar, ca in perioada interimatului nimic nu se va schimba pana cand negocierile vor fi incheiate. In Regatul Unit, cetatenii statelor membre UE au drepuri depline, ceea ce inseamna ca cetatenii romani din UK se vor bucura de aceleasi drepturi si obligatii pe care le-au avut si inainte. Deci, la 31 iulie, situatia este exact ca inainte de 23 iunie”, a declarat mbasadorul Marii Britanii la Bucuresti.

In context, el a vorbit despre rolul important pe care il jocaca romanii, comunitatea romaneasca in general, in Regatul Unit, declarandu-se "impresionat” de cei care fac cariere in domeniul cultural, de asistente medicale din Romania, evidentiindu-se in cele mai deverse domenii, unde "au o contributie insemnata”.

Paul Brummell a explicat ca iesirea din UE a vrut sa evidentieze ca trebuie introduse anumite forme de control in privinta cetatenilor din UK si ca respectarea drepturilor cetatenilor UE care traiesc in Regatul Unit nu este posibila daca drepturile cetatenilor englezi din alte state nu sunt respectate.

Brexit nu inseamna un vot de parasire a Europei

"Mesajul cetatenilor din Marea Britanie este foarte clar, cetatenii UE sunt bineveniti. Votul de iesire din UE nu inseamna un vot de parasire a Europei. Ramanem, suntem membri in Consiliul de Securitate, membri aui NATO, ai G7, G20, Commonwealth, de asemenea ai organizatiilor internationale in care jucam un rol cheie si vom ramane o tara angajata sa colaboreze cu partenerii nostri din toata lumea pentru rezolvarea problemelor lumii, cum ar fi lupta impotriva coruptiei - ramanem un lider al acesteia, asa cum s-a vazut la summit-ul anticoruptie din mai -, sa rezolvam probleme precum Ebola in Africa, criza din Siria, toate marile probleme internationale”, a mai spus diplomatul britanic.

In ceea ce priveste relatiile dintre Marea Britanie si Romania, Excelenta Sa a declarat ca acestea vor fi ghidate de partenerialtul strategic, care se focuseaza pe doi piloni cheie: securitate si prosperitate. Ambasadorul Marii Britanii a facut referire la relatiile economice dintre cele doua tari, afirmand ca Regatul Unit va continua sa sprijne dezvoltarea comertului bilateral cu Romania.

"Balanta comerciala este in favoarea Romaniei, exportati o multime de masini Dacia, o multime de produse de incaltaminte si textile in Regatul Unit. Deci, vom sprijini in continuare relatiie comerciale. Anul acesta am deschis un nou birou la Cluj, primul in afara Bucurestiului, pentru dezvoltarea realtiilor comerciale bilaterale intre Marea Britanie si Transilvania in special”, a spus Paul Brummell.

Ambasadorul Marii Britanii a precizat, de asemenea, ca Regatul Unit va avea un parteneriat solid cu Romania in ceea ce priveste problemele de mediu si schimbarile climatice, iar in privinta studentilor care vor decide sa isi continue studiile in Anglia a mentionat ca "nu vor interveni schimbari pana la finalizarea negocierilor”.

"Universitatile din Marea Britanie sunt dintre cele mai importante din lume. Avem 4 din 10 universitati de top din lume si cred ca pentru studentii cei mai destepti din Romania este o alegere buna”. Universitatile noastre au intentia de a ramane cele mai deschise posibil pentru studentii cei mai destepti din toata lumea, inclusiv din Romania”, a mai spus Excelenta Sa Paul Brummell. Intrebat cum a votat la referendumul pentru iesirea Marii Britanii din UE, inaltul diplomat a declarat ca "votul este secret” si doreste sa pasteze confidetialitatea modalitatii in care a votat.

Aproximativ 350 de tineri cu varste cuprinse intre 17-35 ani participa la cea de¬a XIII-¬a editie a taberei "Tineretul si Uniunea Europeana” organizata de Conferinta Tineretului Maghiar din Romania (MIÉRT), Prezidiul Executiv al UDMR si Asociatia "Academia Kós Károly” la Subcetate (Zetea), in judetul Harghita, al carei motto este "Europa tinerilor”.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri