Despre RADET se stie ca este unul dintre cei mai mari datornici, cu restante de plata de nu mai putin 3,6 miliarde de lei (peste 800 milioane euro). Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) livreaza energie termica in Bucuresti si se mandreste cu o rata de incasare a facturilor de 96%. Cine datoreaza, insa, bani Regiei, aflata sub controlul Primariei Capitalei? Cel mai mare datornic este o firma aflata in insolventa, in care a fost implicat si George Becali, iar cea mai veche restanta apartine unei companii care producea pompe de apa pentru irigatii, in prezent in faliment, dupa ce a fost, si ea, privatizata.

„Datoria cea mai veche pe care RADET o are de incasat apartine societatii Aversa (in faliment), in timp ce suma cea mai mare pe care regia o are de incasat apartine firmei Leoser, aflata in insolventa”, a comunicat RADET la solicitarea WALL-STREET.RO.

Printre cei mai mari restantieri la plata facturilor la energie termica se numara atat firme, cat si institutii bugetare si asociatii de locatari.

Dintre firme, Leoser SA, aflata in insolventa, nu a platit catre RADET agent termic in valoare de 13,2 milioane de lei (3 milioane de euro).

Leoser SA avea 90 de hectare de terenuri agricole in Popesti-Leordeni si a fost preluata de la stat de George Becali in 2007.

Pe locul al doilea se afla Aversa, acum in faliment, care are restante de 8,4 milioane de lei. Aversa a fost singurul producator roman de pompe de apa pentru irigatii.

Top 5 firme cu datorii catre RADET Sumele de plata (milioane lei)
Leoser SA 13,2
Aversa SA 8,4
Imprimeriile Coresi 2,1
ISPIF Bucuresti 1,4
IOR SA 0,3
Total 25,6

Lista primelor cinci institutii bugetare datoare Regiei este formata exclusiv de institutii de invatamant. Toate sunt din sectorul 6 la Capitalei.

Cele mai mari restante, de 2,4 milioane de lei, le are Colegiul Nationala Enela Cuza, urmat de Liceul Economic Costin C. Kiritescu (1,3 milioane de lei). Datoriile totale ale acestor cinci scoli depasesc 5 milioane de lei.

Top 5 institutii bugetare cu restante la RADET Sumele de plata (milioane lei)
Colegiul National Elena Cuza 2,4
Liceul Economic Costin C. Kiricescu 1,3
Colegiul Th. Posta si Telecomunicatii-Gh. Airinei 0,4
Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu 0,3
Gradinita Nr. 94 0,3
Total 5

Bucurestiul are cel mai mare sistem de termoficare din Romania. RADET furnizeaza energie termica pentru aproximativ 565.000 de apartamente reprezentate de peste 8.500 de blocuri si imobile, in care traiesc peste 1,25 milioane locuitori, precum si pentru aproximativ 5.400 de institutii, obiective sociale si agenti economici.

"Facem precizarea ca, in prezent, ca urmare a popririlor instituite, datoriile evidentiate in tabelele de mai sus sunt incasate de Biroul Executorului Judecatoresc Bogdan Ovidiu Tranca pentru ELCEN, in contul datoriei catre ELCEN, incalcand astfel dreptul celorlalti semnatari ai contului escrow”, a precizat RADET.

Asociatii de proprietari cu datorii la RADET Sumele de plata (milioane lei)
AP Bl. A, Strada Gara de Nord Nr. 6-8 1
AL Bl. M10, Aleea Zorelelor Nr. 6A 0,8
AL Bl. 35, Strada Pescarilor Nr. 9 0,7
AP Bl. M22, Strada Cetatuia Nr. 4 0,5
AL Bl. 27, Strada Marcu Armasul Nr. 5 0,5
Total 3,7

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri