ANAF va elimina de la 1 ianuarie 2017 formatul pe hartie pentru declaratiile fiscale, iar contribuabilii vor putea depune documentele doar online, utilizand un certificat digital sau, in cazul persoanelor fizice, folosind contul din Spatiul Privat Virtual (SPV).

"Vom incepe in aceasta toamna o campanie de informare a contribuabililor privind depunerea electronica a declaratiilor. De la 1 ianuarie 2017, ii vom anunta ca nu mai primim declaratii pe hartie, ci doar online. Din septembrie, la termenele de depunere (data de 25 ale lunii - n.r.), vom distribui la ghisee fluturasi in care le vom arata ce optiuni exista”, a explicat Dragos Doros pentru publicatia Profit.ro, preluata de agentia de stiri News.ro.

In acest moment, 85% dintre contribuabili isi depun declaratiile online.

"Exista o retinere a unor contribuabili fata de sistemul online pe care o observam si in cazul unor declaratii care, desi se pot transmite electronic, sunt, in continuare, depuse in format de hartie. Chiar si in Bucuresti, exista oameni care prefera sa vina la ghisee, iar in unele judete aproape 40% opteaza pentru aceasta varianta. In primul rand, scapam toti de cozile de la ghisee si, in al doilea rand, descarcam personalul de munca de prelucrare, pentru ca informatiile furnizate in declaratii trebuie introduse in sistem de functionari ANAF”, precizeaza seful Fiscului.

"Ne asteptam sa apara un disconfort la o anumita categorie care refuza sa accepte schimbarea, dar trebuie sa facem aceasta reforma, pentru ca este mult mai facil pentru toata lumea”, a adaugat oficialul Fiscului.

Declaratiile fiscale pot fi depuse online folosind un certificat digital calificat emis de un furnizor acreditat. Costul obtinerii unui astfel de certificat este de cateva zeci de euro si poate fi utilizat pentru mai multe entitati, persoane fizice sau juridice. ANAF mai pune la dispozitia persoanelor fizice aplicatia Spatiul Privat Virtual (SPV) pentru depunerea declaratiilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri