Sase romani, suspectati de trafic de persoane, au fost arestati dupa ce politia irlandeza (Gardai) a descoperit alti 23 de cetateni romani care traiau in conditii de sclavie moderna intr-o casa la Castletown, in Kilpatrick, langa Navan, in comitatul Meath (nord-est), scrie presa irlandeza, potrivit News.ro.

Romanii au fost eliberati dupa ce unul dintre ei a reusit sa scape din casa si sa alerteze politia. In urma unei perchezitii, Gardai a arestat joi trei barbati si trei femei, cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani. Cele 23 de persoane eliberate de politie lucrau pentru o firma locala de gestionare a deseurilor, iar salariile le erau platite inntr-un cont bancar controlat de cei sase.

Potrivit politiei, angajatorul nu era la curent cu faptul ca acest cont era controlat de banda si nici cu conditiile in care traiau angajatii. Membrii bandei au fost interogati vineri la un post de politie din Meath.

Primele elemente ale anchetei arata ca toti cei 23 de romani au fost angajati prin intermediul unei agentii de recrutare, iar politia urma sa interogheze personal de la agentie pentru a stabili ce stia despre plata si conditiile de trai ale romanilor, potrivit ziarului Irish Independent.

Cele 23 de victime au fost cazate temporar in centre ale Agentiei irlandeze de Primire si Integrare (RIA), dupa ce au fost transportate la postul de politie din Navan, unde au primit ingrijiri si asistenta. Un interpret a fost angajat pentru interogarea acestora.

Potrivit Gardai, victimele nu aveau acces direct la salarii si depindeau de cei sase, care controlau contul bancar. "Acesta este varful aisbergului", a declarat Edel McGinley de la Migrant Rights Centre Ireland, o organizatie cu sediul la Dublin.

"Credem ca exista sute de persoane in situatii similare in Irlanda, unde au fost adusi de traficanti si exploatati ca sclavi moderni", a adaugat ea. "Am avertizat de ceva vreme ca muncitori migranti sunt exploatati intr-un numar de industrii", a continuat McGinley, precizand ca organizatia s-a ocupat de 200 de victime.

Intr-unul dintre aceste cazuri, muncitori est-europeni de la o spalatorie auto erau platiti cu cinci euro pe zi pentru a-si cumpara mancare, potrivit aceleiasi surse

Sursa foto: Sakdawut Tangtongsap/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri