O echipa formata din politisti de frontiera si jandarmi a depistat, in noaptea de sambata spre duminica, 24 de cetateni turci, intre care 11 copii, care intentionau sa intre ilegal in Romania, pe jos, din Serbia. Incidentul are loc la doua zile dupa ce masurile de securitate au fost sporite la frontiera cu Serbia, fiind alocate forte suplimentare de la Politia de Frontiera si Jandarmerie.

Cei 24 de migranti au fost descoperiti intr-un lan de porumb aflat in apropierea granitei cu Serbia, pe directia localitatii de frontiera Comlosu Mic, in noaptea de sambata spre duminica, de catre o echipa comuna formata din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Lunga si jandarmi de la Inspectoratul Judetean Timis, potrivit News.ro.

”Imediat, mai multe patrule de interventie si supraveghere a frontierei de stat au intervenit, fiind depistate doua grupuri de persoane, care au fost preluate si transportate la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga, in vederea cercetarilor. Din primele verificari s-a stabilit ca sunt 24 de persoane, 13 adulti (7 barbati si 6 femei), cu varste cuprinse intre 18 si 34 ani si 11 copii, cu varste cuprinse intre 3 luni si 7 ani. Din primele declaratii si din documentele descoperite asupra adultilor, a rezultat ca acestia sunt cetateni turci”, se arata intr-un comunicat al Politiei de Frontiera Timis.

Ulterior, au fost contactate autoritatile de frontiera sarbe in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie.
Masuri sporite de securitate au fost luate, incepand din noaptea de joi spre vineri, la frontiera cu Serbia, unde au fost alocate forte suplimentare de la Politia de Frontiera si Jandarmerie, dupa ce in aceasta saptamana au fost depistate alte doua incercari de trecere ilegala a frontierei verzi de catre grupuri de imigranti.

Pe langa dispozitivul existent la frontiera cu Serbia s-au alaturat masini de termoviziune, patrule canine si echipe terestre suplimentare. De asemenea, un elicopter al MAI survoleaza zona, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte.

"Aceste actiuni au ca scop asigurarea ordinii publice si combaterea infractionalitatii transfrontaliere la frontiera de sud-vest a Romaniei. Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de ultima generatie, autospeciale cu sistem de termoviziune si caini de serviciu. Astfel de actiuni de cooperare inter-institutionala s-au mai desfasurat si in alte zone aflate in competenta Politiei de Frontiera Romane, la frontierele de nord si de sud, contribuind astfel la cresterea gradului de siguranta a cetateanului", mai spun reprezentantii Politiei de Frontiera.

Sursa foto: Spectral-Design / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri