Chiar daca economia romaneasca a inregistrat cea mai mare crestere in trimestrul al doilea, tara noastra se situeaza, alaturi de Bulgaria, pe primul loc in ceea ce priveste saracia si riscul de excluziune sociala, conform Adevarul.

Romania a inregistrat o crestere economica de 5,9% in al doilea trimestru fata de aceeasi perioada din 2015, a consemnat al treilea avans al constructiilor din Uniunea Europeana (UE) si una dintre cele mai mari cresteri ale consumului, insa in tara noastra nu „duduie“ doar economia, ci si saracia. Potrivit Eurostat, in Romania, 40% din populatie traieste in saracie si risc de excluziune sociala, tara noastra aflandu-se pe primul loc in spatiul comunitar, alaturi de Bulgaria. Spre comparatie, procentul este de doar 14,8% in Cehia, 18,4% in Slovacia, 24,7% in Polonia si 31,8% in Ungaria.

Spre comparatie, procentul este de doar 14,8% in Cehia, 18,4% in Slovacia, 24,7% in Polonia si 31,8% in Ungaria.

Toaleta in curte

Acestea nu sunt, insa, singurele statistici care arata cat de departe este Romania de standardele occidentale. Astfel, 38,1% din locuintele din Romania au toaleta in curte, in vreme ce media europeana este de doar 2,7%, potrivit unor date Eurostat prezentate in luna mai. Tara noastra este in urma chiar si fata de vecinii bulgari, unde procentul de locuinte cu grupuri sanitare in afara locuintei este de 26,4%.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Sergey Nivens / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri