Dosarul Hexi Pharma continua, procurorii Parchetului instantei supreme au primit in acest dosar raportul Institutului Cantacuzino si alte rapoarte de expertiza, inclusiv de la un laborator din strainatate, din care rezulta ca unii dezinfectanti ai firmei erau diluati fara a depasi limita legala. Anchetatorii asteapta de la 300 de spitale documente care au legatura cu cauza.

Dosarul Hexi Pharma: Informatiile din raportul Institutului Cantacuzino arata ca unii dezinfectanti erau diluati fara a depasi limitele permise. Procurorii cer documente de la 300 de spitale, conform News.ro.

Anchetatorii vor trimite expertiza primita de la Institutul Cantacuzino in Cehia, pentru testul de conformitate. In ancheta din dosarul Hexi Pharma, procurorii au dispus sa fie ridicate documente de la 300 de spitale. Sursele citate au precizat ca rapoartele de expertiza contin informatii atat despre teste conforme, cat si despre teste care arata o diluare mare a produselor Hexi Pharma.

Unele dintre teste au fost facute la solicitarea companiei Hexi Pharma, anchetatorii urmand sa verifice conformitatea acestora. Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie face cercetari in cazul companiei Hexi Pharma pentru infractiunea de "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor". Procurorii au stabilit ca firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vanzarea in 152 de spitale de produse biocide neconforme, incepand din 2014.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, in varsta de 41 de ani, a murit in 22 mai, dupa ce a intrat cu masina intr-un copac, pe un drum judetean, intre localitatile Corbeanca si Buftea. Directorul Hexi Pharma, Flori Dinu, este acuzata de procurorii PICCJ de 128 de infractiuni de inselaciune si de participare improprie la zadarnicirea combaterii bolilor.

Procurorii PICCJ sustin ca Flori Dinu, in calitate de director general al Hexi Pharma, avand atributii in special pe partea de vanzari desfasurata de societate, la instigarea lui Dan Alexandru Condrea si cunoscand ca produsele comercializate nu respecta specificatiile din etichete, a coordonat intreg personalul care a promovat produsele si a intermediat activitatea de negociere si incheiere de contracte de furnizare, inducand in eroare reprezentantii unitatilor medicale care au achizitionat produsele".

In 12 mai, Ministerul Sanatatii a recomandat suspendarea folosirii produselor Hexi Pharma, orice utilizare dupa aceasta data fiind facuta pe raspunderea managementului spitalelor. Ministerul Sanatatii a facut publice atunci rezultatele ultimelor teste de concentratie efectuate in cazul produselor Hexi Pharma, potrivit carora substantele active au fost diluate si de 4.200 de ori fata de valoarea declarata. Produsele testate au fost prelevate din unitati sanitare din judetele Mures, Calarasi si Brasov, iar analizele au fost efectuate in cadrul laboratorului ICECHIM.

Fostul secretar de stat din Ministerul Sanatatii Victor Strambu spunea ca toate produsele Hexi Pharma folosite in spitale au fost gasite neconforme la noile teste, acestea precizand ca trebuie retrase in zece zile.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri