Noul spital de arsi pe care Primaria Sectorului 1 il va construi in parteneriat cu Ministerul Sanatatii va fi amplasat in partea de nord a Capitalei, pe strada Bucuresti-Targoviste, unde a fost identificat un teren de 4,4 hectare, primarul Dan Tudorache anuntand ca in acea zona intentioneaza sa construiasca si un ansamblu de locuinte de serviciu care sa fie inchiriate la preturi modice personalului medical.

Primaria Sector 1 a anuntat, vineri, ca noul spital va fi construit dupa toate standardele clinicilor de renume din Europa, centrul de sanatate urmand sa fie dotat cu aparatura de ultima generatie, conform News.ro.

“Sectorul 1, de fapt intregul Bucuresti, are nevoie urgenta de un spital nou, dotat la standarde europene si in care sa lucreze medici bine pregatiti. Iata de ce administratia pe care o conduc va finanta construirea celui mai performat spital din estul Europei. Ma bucur ca am gasit un partener in Ministerul Sanatatii si ca, impreuna, putem realiza acest proiect atat de necesar orasului si comunitatii locale”, arata primarul Dan Tudorache.

Noua clinica va functiona pe strada Bucuresti-Targoviste numarul 10, ca spital municipal, ca fi operator de servicii medicale pentru toti bucurestenii si va avea un principiu complet de eficientizare a actului medical, ceea ce inseamna ca investigatiile, diagnosticul, tratamentul si recuperarea pacientilor se vor face in acelasi centru medical.

“Am identificat un teren de 4,4 hectare pe care-l avem in administrare in zona de nord a Bucurestiului si care se preteaza unei investitii de asemenea anvergura. E o zona verde, cu deschidere mare la strada, foarte usor accesibila. In perioada urmatoare voi declansa, impreuna cu Primaria Capitalei, toate procedurile pentru a putea sa intram in linie dreapta cu acest proiect. Voi demara un concurs international de arhitectura si voi chema la licitatii constructori cu experienta in ridicarea spitalelor. Voi face totul pentru ca spitalul sa fie gata in acest mandat”, a mai spus primarul Sectorului 1.

Primaria de sector mai precizeaza ca noul spital de arsi va respecta toate standardele de asistenta medicala pentru cazurile de urgenta si va functiona ca un centru universitar pentru studentii universitatilor de medicina si medicii rezidenti.
Primaria Sectorului 1 si Ministerul Sanatatii au in vedere incurajarea medicilor care au parasit tara sa se intoarca in tara si sa lucreze intr-un mediu cu totul nou. In acest context, primarul Setorului 1 a anuntat ca se doreste construirea, in zona de nord a Bucurestiului, a unui ansamblu de locuinte de serviciu care sa fie inchiriate, la preturi modice, intregului personal medical.

Sursa foto: 18percentgrey / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri