Cei 22 de medici demisionari de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Floreasca si-au retras demisiile, au anuntat reprezentanti ai acestora, joi dupa-amiaza. Medicii spun ca renunta la demisii dupa ce au primit asigurari de la Ministerul Sanatatii ca problemele de la spital vor fi rezolvate, conform News.ro.

Reprezentanti ai medicilor demisionari au iesit, joi dupa-amiaza, in curtea spitalului, ei anuntand ca cei 22 de doctori demisionari, dar si asistentii medicali au decis sa isi retraga demisiile intrucat au primit "semnale pozitive" de la Ministerul Sanatatii, care i-a asigurat ca nu vor mai exista disfunctionalitati.

Noi demisii s-au inregistrat, joi dimineata, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Floreasca, unde conflictul a continuat, in prima parte a zilei, si dupa demisia managerului Sorin Paun. Medicul Gabriela Bratosin de la UPU-SMURD Floreasca anunta joi dimineata ca sunt 22 de demisii ale medicilor si ca si ceilalti 9 doctori din UPU-SMURD au anuntat ca vor recurge la acest gest, insa nu sunt la spital pentru a-si scrie demisiile. De asemenea, si asistentii medicali au decis sa demisioneze, anunta aceasta.

Ea spunea ca demisia managerului nu rezolva in totalitate situatia, pentru ca la spital sunt pobleme grave de functionare, una dintre acestea fiind legata de lipsa medicamentelor si a materialelor sanitare.

"Nu vrem o negociere cu fiecare in parte, noi vrem sa fim lasati sa ne facem treaba, sa ne facem meseria, sa nu mai existe lipsuri care sa duca la afectarea activitatii atat in spital, cat si in prespital, pentru ca cel care are de suferit, intr-un final, este pacientul. Daca nu va fi o ciclicitate in asigurarea medicatiei vom ajunge iar in situatia in care am ajuns acum o luna, acum doua luni si, daca se continua, la un moment dat nu o sa mai avem nimic si nu o sa avem cu ce sa tratam pacientii. De-asta am ajuns aici", declara medicul Gabriela Bratosin.

Sursa foto: Andrei Rahalski / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri