Ordonanta care trebuia sa aiba ca scop ca scop corectarea inechitatilor de salarizare si introducerea de bonusuri de performanta pentru Educatie si Sanatate a dus la scaderea lefurilor pentru mii de angajati din invatamant. Acestia ameninta cu proteste, conform Adevarul.ro.

Nici nu a intrat bine in vigoare Ordonanta care inlatura inechitatile salariale din sistemul bugetar, ca mii de angajati din Educatie au realizat ca, de fapt, le-au scazut lefurile cu sute de lei. Cei mai afectati sunt directorii de scoli care pierd pana la 800 de lei, daca institutia are mai putin de 30 de clase, dar si contabilii unitatilor scolare si secretarii. Astfel, anul scolar 2016-2017 ar putea incepe cu o serie de proteste in toata tara, tinand cont ca sindicalistii din invatamant sunt total nemultumiti de corectiile aplicate in sistemul bugetar de salarizare care defavorizeaza mai multe categorii de angajati din Educatie.

„In aceeasi ordine de idei, mentionam ca majorarile rezultate prin aplicarea corectiilor sunt infime pentru cadrele didactice, cu sume cuprinse intre 10-60 de lei. Ne exprimam profunda si justificata nemultumire pentru actuala stare de fapt, prin care constatam ca Guvernul Ciolos este un demn continuator al Guvernului Boc. Politica de a lua de la unii foarte mult si de a da la altii foarte putin, este una descalificanta pentru un executiv care se pretinde european", a declarat liderul ASI Suceava, Giani Leonte.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Antonio Guillem / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri