Indemnizatia pentru cresterea copilului nu va fi taiata de Guvernul Ciolos, a anuntat, ministrul Muncii, Dragos Pislaru. Acesta a explicat ca a prezentat care este indemnizatia maxima pentru cresterea copilului din Romania pentru ca a dorit sa se cunoasca o stare de fapt care arata ca estimarile initiale facute de Parlament nu au legatura cu realitatea si ca doar legislativul ar putea initia o modificare a actualei legislaii.

Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Dragos Pislaru, a anuntat ca nu se pune problema ca actualul Guvern sa faca modificari in ceea ce priveste nivelul indemnizatiei pentru cresterea copilului, conform News.ro.

“Parlamentul a luat o decizie de a reaseza legislatia cu privire la aceasta indemnizatie, noi am preluat decizia Parlamentului intr-un context in care natalitatea sufera in Romania si avem nevoie de stimularea natalitatii. Am simplificat modul in care se obtin aceste indemnizatii si am pus in aplicare un sistem informatic care sa permita acest lucru. Acum avem un prim bilant, era important sa vedem cat de atractiva este indemnizatia aceasta si sa vedem estimarile initiale cum corespund cu realitatea cifrelor. As vrea sa explic ca nu se pune problema ca Guvernul sa taie sau sa plafoneze indemnizatia pentru cresterea copilului”, a spus ministrul.

El a adaugat ca Parlamentul, care a adoptata aceasta legislatie, este singurul for care ar trebui sa se uite si sa vada care sunt consecintele.

“Eu, ca si Guvern, nu vreau sa dau o ordonanta care sa corecteze Parlamentul, ci tot ce ne propunem este ca sa vedem cum au fost facute estimarile in Parlament initial si sa vedem foarte clar ce se impune sa se faca de catre Parlament, cel care a si initiat aceasta masura. Eram obligati ca in situatia in care am constatat ca exista aceste cifre sa le fac publice. Nu poti sa tii sub pres o asemenea realitate.(...) Nu este vorba de decizii care au fost deja luate. Eu cred ca am depasit aceasta etapa, eu cred ca trebuie sa incepi cu o realitate, cu niste date si datele respective trebuie dezbatute in forul care a initiat acest proiect”, a explicat demnitarul.

Dragos Pislaru a mai spus ca nu s-a propus taierea acestei indemnizatii, ci, singurul lucru pe care Guvernul il pune pe masa este daca masura asa cum a fost gandita, duce la cresterea natalitatii in mod eficient, sau exista alte lucruri care ar putea fi facute.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri