Medicul Claudiu Stefan Turculet a fost numit in functia de manager interimar al Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca pana la organizarea concursului pentru aceasta functie, anunta, miercuri, Ministerul Sanatatii, precizand ca noul manager a mai condus spitalul si intre anii 2006 si 2009, scrie News.ro.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a semnat ordinul de numire a conf. dr. Claudiu Stefan Turculet in functia de manager interimar al Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca. Domnul Turculet este medic primar chirurg si a mai condus aceasta unitate spitaliceasca intre anii 2006 si 2009. Interimatul va fi asigurat de doctorul Turculet pana la organizarea concursului pentru functia de manager”, precizeaza MS.

Totodata, ministrul Vlad Voiculescu isi exprima increderea ca managementul celui mai mare spital de urgenta din tara va fi asigurat in conditii care sa sublinieze importanta strategica a acestei unitati. Sorin Paun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, si-a inaintat demisia din functie, pe 31 august, in urma discutiilor cu ministrul Sanatatii.

Vlad Voiculescu a spus atunci ca in cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care sa asigure buna functionare a acestui spital, pana la organizarea concursului pentru ocuparea postului, cel tarziu in luna octombrie.

Ministrul Sanatatii s-a intalnit, pe 31 august, atat cu managerul Spitalului Floreasca, cat si cu o parte din cei 22 medici de la UPU-SMURD care miercurea trecuta si-au dat demisiile, revenind joi asupra deciziei.

La finalul discutiilor, Bogdan Oprita, coordonatorul UPU Floreasca si al SMURD Bucuresti, a spus ca ministrul a fost informat ca peste 90 la suta din personalul de la UPU Floreasca - unde ajung zilnic 380-420 de pacienti - doreste sa demisioneze din cauza conflictului cu managerul unitatii medicale. Oprita a mai spus ca, in ultima perioada, discutiile cu administratia spitalului au fost purtate doar prin documente, ceea ce, in opinia sa, reprezinta o lacuna grava in comunicare.

La randul sau, ministrul Sanatatii a spus, la finalul discutiilor cu medicii, ca sunt doua tipuri de probleme la Spitalul Floreasca - unele de comunicare si unele administrative, el confirmand ca au existat "niste probleme cu medicamentele", care s-au remediat intre timp.

Reprezentanti ai medicilor demisionari au iesit, joi dupa-amiaza, in curtea spitalului, ei anuntand ca cei 22 de doctori demisionari, dar si asistentii medicali au decis sa isi retraga demisiile intrucat au primit "semnale pozitive" de la Ministerul Sanatatii, care i-a asigurat ca nu vor mai exista disfunctionalitati.

"Am decis sa incepem sa ne retragem demisiile, dupa ce Ministerul Sanatatii ne-a asigurat ca toate problemele de functionare a spitalului se vor rezolva si, mai ales, ca nu se vor repeta. Noi asta am dorit, sa ne putem desfasura activitatea normal", a declarat unul dintre demisionarii de la UPU-SMURD Floreasca, medicul Gabriela Bratosin.

Noi demisii s-au inregistrat, joi dimineata, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Floreasca, unde conflictul a continuat, in prima parte a zilei, si dupa demisia managerului Sorin Paun.

Medicul Gabriela Bratosin anunta, joi dimineata, ca sunt 22 de demisii ale medicilor si ca si ceilalti noua doctori din UPU-SMURD au anuntat ca vor recurge la acest gest, insa nu sunt la spital pentru a-si scrie demisiile. De asemenea, si asistentii medicali au decis sa demisioneze, anunta aceasta.

Medicii de la UPU care au demisionat, pe 31 august, au reclamat ca nu mai pot lucra in conditiile de acum si ca nu gasesc intelegere la managerul unitatii medicale, Sorin Paun, care refuza sa aprobe noi posturi sau sa semneze pentru achizitia de medicamente, astfel ca ei sunt nevoiti sa cumpere unele medicamente din banii lor. De asemenea, medicii s-au plans de comportamentul si de limbajul managerului.

"Domnul manager, cand are o problema cu noi, recurge la tot felul de masuri de intimidare, suntem chemati in biroul dumnealui sa dam tot felul de note explicative. Practic, ni se pune pumnul in gura pentru orice lucru minor. Noi am ajuns la concluzia ca nu ne putem desfasura activitatea si am decis sa ne inaintam demisia, sa ne gasim de munca in alta parte (...) Suntem in preaviz 14 zile, dupa care vom vedea ce vom face. Nu gasim niciun fel de intelegere la managerul spitalului, cu care nu se poate discuta. Nimeni nu vrea sa ne asculte ", declara unul dintre medicii demisionari.

Pe Internet au aparut, saptamana trecuta, mai multe inregistrari audio in care managerul Sorin Paun se aude injurandu-i pe unii dintre medicii de la Spitalul Floreasca si amenintandu-i ca nu le plateste garzile suplimentare.

Sursa foto: fam_photo/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri