Comuna Ciudanovita se afla in judetul Caras-Severin, la aproximativ 20 de kilometri de Oravita. In vremea regimului comunist, in aceasta zona au functionat doua mine de uraniu: Ciudanovita si Lisava, scrie Adevarul.ro.

Minele de la Ciudanovita au fost deschise si exploatate de rusi, ca plata a unor datorii de razboi. Asa s-a ajuns ca populatia, adusa din toate zonele tarii, sa depaseasca aici 10.000 de persoane. Oamenii au venit pentru ca in schimbul muncii grele au primit salarii mari si alimente, care in alte zone lipseau. Activitatea a continuat pana la sfarsitul anilor '90, cand minele au fost inchise definitiv, fara sa fie ecologizate, fapt ce pune si astazi in pericol sanatatea oamenilor din zona.

Radiatii care depasesc de 100 de ori limita de alerta

De cate ori cate ori au fost intrebati, functionarii statului roman din institutiile de resort au sustinut ca radiatiile de la Ciudanovita nu depasesc limitele admise. Sunt contrazisi insa de organizatiile de mediu care sustin ca de foarte multe ori radiatile au depasit chiar si limita de pericol.

Citeste articolul integral pe Adevarul.ro.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri