Cutremurul cu magnitudinea 5,6, care s-a produs in noaptea de vineri spre sambata s-a resimtit si la Iasi, fara sa se inregistreze victime, dar reprezentantii ISU spun ca au primit mai multe apeluri din partea unor persoane care au intrat in panica. Bucati de tencuiala de pe o cladire din centrul orasului au cazut pe trotuar.

Cutremurul de 5,3, revizuit de la 5,6, produs la ora 2,11, in noaptea de vineri spre sambata, s-a resimtit puternic la Iasi, informeaza News.ro.

Mai multi oameni au sunat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta speriate, dar nu s-au inregistrat victime, sustin reprezentantii institutiei. Imediat dupa producerea seismului, mai multe persoane au scris pe facebook ca diverse obiecte au cazut din biblioteci, iar unele s-au spart.

”S-a simtit mai intai un huruit puternic, apoi blocul s-a miscat pe verticala, dupa care a urmat o alta miscare pe orizontala. Nu am avut timp sa iesim din casa, totul s-a petrecut rapid, a durat cateva secunde”, a scris o persoana pe Facebook.

Un cutremur puternic, cu magnitudine 5,6, a avut loc in noaptea de vineri spre sambata, la ora 2.11, resimtindu-se si in Bucuresti. Seismul s-a produs in zona Vrancea, la o adancime de 112,3 kilometri, anunta Institutul National de Fizica a Pamantului (INFP).

Miscarea seismica s-a simtit pe intreg teritoriul Romaniei, dar si in Republica Moldova.

Seismul s-a resimtit in Bucuresti, Iasi, Brasov, Galati si Craiova, dar si in Kiev, Vidin si Sofia, potrivit site-ului earthquake-report.com.

De la inceputul anului au fost inregistrate patru cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 14 august, 4 august, 1 martie si 7 ianuarie, toate avand epicentrul in zona seismica Vrancea.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri