Mai multe sute de hectare de vegetatie din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, judetul Constanta, au ars in urma unui incendiu, pompierii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea reusind sa stinga flacarile dupa o interventie care a durat aproximativ 15 ore. Deocamdata nu se stie ce a provocat incendiul.

Pompierii au fost solicitati vineri, in jurul pranzului, sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatia uscata si stuf intre localitatile Istria si Vadu, din judetul Constanta, pe o intindere de aproximativ sapte – opt kilometri, potrivit reprezentantilor ISU Dobrogea, informeaza News.ro.

La fata locului s-au deplasat doua autospeciale pentru stingerea flacarilor de la statia Midia, misiunea pompierilor fiind ingreunata de vant.
In timpul interventiei, pompierii au reusit sa salveze un depozit de stuf aflat in zona.

Dupa aproximativ 15 ore, echipele ISU Dobrogea au reusit sa stinga incendiul, sambata, in jurul orei 4.00, insa cateva sute de hectare de vegetatie uscata si stuf au ars.

Din primele evaluari ale pompierilor, au ars cateva sute de hectare de vegetatie uscata si stuf, iar deocamdata nu se cunoaste cauza izbucnirii incendiului. Zona in care s-a produs incendiul face parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

Conform datelor de pe siteul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, aceasta are o suprafata totala de aproape 600 de mii de hectare, cuprinzand Delta Dunarii, Complexul lacustru Razim-Sinoie, Dunarea maritima pana la Cotul Pisicii inclusiv zona inundabila Somova-Parches, lacul Saraturi-Murighiol si zona marina cuprinsa intre litoral si izolata de 20 metri.

Teritoriul Rezervatiei este amplasat pe teritoriile administrative din trei judete: Tulcea, Constanta si Galati.

Sursa foto: Kristo Robert/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri