Numarul echipajelor la Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABIF) si la SMURD a fost suplimentat, in conditiile in care a crescut numarul solicitarilor in ultimele 24 de ore, a anuntat, sambata, Ministerul Sanatatii, care a precizat ca in mod normal la SABIF se inregistreaza in 24 de ore, in medie, intre 1.000 si 1.200 de solicitari, iar acum numarul acestora a depasit 1.600, scrie News.ro.

Ministerul Sanatatii si Departamentul pentru Situatii de Urgenta anunta ca "au fost luate toate masurile pentru ca asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca in Bucuresti sa fie acordata fara sincope in aceste zile in care numarul solicitarilor a crescut semnificativ", precizand ca masurile au fost luate atat la Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABIF), cat si la SMURD.

Potrivit sursei citate, la SABIF numarul solicitarilor a inregistrat vineri o crestere de 36 - 38 la suta. Astfel, daca in mod normal in 24 de ore se inregistreaza, in medie, intre 1.000 si 1.200 de solicitari, in ultimele 24 de ore au fost inregistrare peste 1.600 de solicitari.

Pentru a face fata numarului de solicitari, la Serviciul de Ambulanta au lucrat suplimetar in cursul zilei de vineri opt echipaje de tip B si C, iar in noaptea de vineri spre sambata au lucrat suplimentar 16 echipaje de tip B si C, doua echipaje fiind aduse din Arges si unul din Prahova.

SMURD a lucrat, de asemenea, cu echipaje suplimentare pentru a face fata cresterii numarului de solicitari - din judetul Teleorman au fost aduse doua echipaje de prim-ajutor, iar la Bucuresti a mai fost operationalizat un echipaj.

Ministerul Sanatatii mai spune ca aceste masuri vor fi mentinute cat timp este necesar astfel incat asistenta medicala de urgenta acordata populatiei sa nu aiba de suferit.

"Pe termen mediu si lung Ministerul Sanatatii si Departamentul pentru Situatii de Urgenta au in vedere mai multe masuri, investitii si incheierea de parteneriate internationale pentru imbunatatirea procedurilor de dispecerizare, a trainingului dispecerilor si a infrastructurii existente", mai precizeaza Ministerul Sanatatii.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Valentin Popescu, a declarat ca masura a fost luata atat ca urmare a cresterii numarului de solicitari din ultimele zile, cat si avand in vedere discutiile din ultima perioada legate de modul in care functioneaza Ambulanta.

Intrebat cum va fi facuta practic aceasta suplimentare, Popescu a explicat ca serviciile judetene de ambulanta si SMURD lucreaza zilnic cu un anumit numar de ambulante si echipaje medicale si ca, in contextul actual, aceasta suplimentare va fi facuta in aceeasi maniera in care se face cu ocazia sarbatorilor, si anume este chemat personal si de acasa, sa lucreze in plus.

El a mai aratat ca aceste masuri vor fi mentinute pana cand numarul solicitarilor va intra in limitele normale. Ministerul Sanatatii a luat aceste masuri in contextul controverselor si neconcordantelor in privinta apelurilor primite la 112 in cazul lui Ioan Gyuri Pascu, legate inclusiv de timpii in care au ajuns echipajele de interventie la locuinta artistului.

Potrivit Serviciului de Telecomunicatii Speciale, au fost primite trei apeluri intr-o ora si 30 de minute, primele doua pentru urgenta medicala si al treilea pentru agravarea starii pacientului, la orele 03.23, 04.42 si 04.53.

In acest caz au fost declansate mai multe anchete, atat vizandu-l pe medicul din primul echipaj de ambulanta, care i-a pus artistului diagnosticul de "atac de panica" si i-a administrat o jumatate de fiola de diazepam, cat si in privinta modului in care cel de-al doilea echipaj de la SABIF a ajuns la caz in urma echipajului SMURD, desi a fost alertat mai devreme decat ambulantele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Actorul si muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit la varsta de 55 de ani, luni dimineata, in locuinta fostei sale sotii, din Bucuresti. In urma necropsiei facute, la solicitarea familiei, la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", s-a stabilit drept cauza a decesului afectiunea de cord de care suferea artistul, pe fondul diabetului preexistent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri