Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat, la CNC al PNL, ca PSD trebuie sa inteleaga ca ”degeaba avem medicamente ieftine pe hartii, daca ele nu se gasesc in farmacii si spitale”, dupa ce social-democratii au promovat o petitie in care cer Guvernului Ciolos sa deblocheze ieftinirea medicamentelor.

”Avem nevoie de spitale mai curate in Romania si asta nu este o chestiune de ideologie. Orice om bun poate intelege asta, chiar daca este de stanga sau de dreapta. Avem nevoie ca politicile de sanatate sa nu mai fie schitate din pixul unui ministru, ci sa se bazeze pe datele si puterea cercetarii in domeniu si, din pacate, Romania este ramasa foarte in urma la acest capitol. Avem nevoie de medicamente de calitate: degeaba aceste medicamente sunt ieftine pe hartie daca ele nu se gasesc in farmacii si spitale. Oricine poate intelege asta, sunt sigur ca chiar si colegii de la PSD”, a spus Voiculescu, la CNC al PNL, potrivit News.ro.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca Romania nu avea, pana in primavara acestui an, o evaluare a nevoilor de servicii de sanatate.

”Cum poti face investitii intelepte si in interesul pacientilor daca nu stii de ce anume ai nevoie si unde este acea nevoie mai acuta? Este una dintre conditionalitatile ex-ante, cunoscuta statului roman si MS din 2014. Am inceput de la zero in mai si vom finaliza aceasta analiza pana la sfarsitul acestui an, asigurand astfel disponibilitatea banilor europeni pentru spitalele regionale. Vom pregati de asemenea proiecte de investitii-alaturi de Banca Europeana de Investitii din bani europeni din planul Juncker astfel incat urmatorul guvern, orice culoare politica ar avea el, sa poata lansa licitatiile”, a mai spus Voculescu.

La finalul lunii septembrie, PSD a lansat o petitie prin care cer Guvernului Ciolos sa deblocheze ieftinirea medicamentelor.

”Am semnat astazi petitia prin care cerem Guvernului Ciolos sa deblocheze ieftinirea medicamentelor pe care o adoptasem in guvernarea PSD. E vorba de reducerea cu 35% a medicamentelor originale care isi pierd patentul - o decizie care trebuia sa intre in vigoare la 1 iulie, dar a fost amanata de actualul ministru al Sanatatii pana la 1 noiembrie. Daca cineva mi-ar cere sa aleg intre parinti si un prieten din alta tara, i-as alege fara sa ezit pe parinti. La fel, daca e vorba sa alegem intre binele pacientilor romani si binele companiilor multinationale de medicamente, i-as alege fara sa ezit pe romani. Va invit si pe voi sa semnati petitia pentru ieftinirea medicamentelor”, scria atunci presedintele PSD, Liviu Dragnea, pe Facebook.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri