Peste 630 de accident s-au produs din cauza biciclistilor in primele noua luni ale anului, in urma carora 86 de persoane au murit si 553 au fost ranite grav, potrivit Politiei Romane.

Abaterile biciclistilor au reprezentat cea de-a treia cauza care a dus la producerea accidentelor rutiere grave, pe fondul careia, in perioada 1 ianuarie – 30 septembrie, s-au produs 634 de accidente, reprezentand 10,18 la suta din total, rezulta din datele Politiei Romane, informeaza News.ro.

Politistii au facut, in 6 si 7 octombrie, controale pe drumurile din toata tara, in urma carora au sanctionat 2.808 biciclisti petnru abaterile din trafic.

In cele doua zile au fost date 11.317 de amenzi si avertismente pentru incalcarea regulilor de circulatie pe drumurile publice, in afara celor pentru biciclisti fiind date 727 de sanctiuni pietonilor, 526 carutasilor si 31 celor care conduc mopede, a precizat Politia Romana.

In primele noua luni ale anului s-au produs 6.222 de accidente rutiere grave, in care au decedat 1.341 de persoane si alte 5.902 au fost ranite grav. Numarul accidentelor din acest an a fost cu 457 mai mic decat cel de anului trecut.

Persoanele care merg pe drumurile publice trebuie sa aiba biciclete echipate cu dispozitiv de franare, cu avertizare sonora, lumina de culoare alba sau galbena in fata, lumina de culoare rosie in spate si cel putin un element reflectorizant. Biciclistii trebuie sa se asigure la schimbarea directiei de mers, chiar daca este prioritate de trecere si sa circule cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului.

Politistii le recomanda biciclistilor sa poarte casca de protectie, care le-ar putea poate salva viata in cazul unui accident.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri