Premierul Dacian Ciolos a declarat, in debutul sedintei de guvern, ca va fi aprobata Ordonanta de urgenta pentru programul pilot prin care se va acorda o masa calda sau un pachet alimentar in fiecare zi la scoala pentru prescolarii si elevii din 50 de unitati de invatamant in acest an scolar. Daca proiectul va fi un succes, din anul scolar 2017-2018 programul va fi extins la toate unitatile de invatamant.

”Venim cu un program pilot care sa permita acordarea unei mese calde sau a unui pachet alimentar in fiecare zi la scoala. Am ales cateva unitati de invatamant care sunt deocamdata in acest program pilot din zone geografice diferite, din medii sociale diferite, tocmai pentru a vedea in ce fel putem face eficient acest program si daca, dupa acest an scolar 2016-2017, acest proiect pilot confirma obiectivul este ca el sa fie largit apoi la nivelul intregii tari si sa combinam cumva si programul Fructe in scoli cu Laptele si Cornul, mai adaugand niste resurse financiare pentru a putea oferi o masa calda in scoli sau un pachet alimentar”, a declarat premierul Dacian Ciolols, conform News.ro.

El a afirmat ca este necesara si implicarea autoritatilor locale si a inspectoratelor scolare pentru ca acest program sa poata sa functioneze.

”Guvernul vine cu aceasta initiativa, inclusiv cu un sprijin financiar, dar sunt convins ca fara implicarea autoritatilor locale, a inspectoratelor scolare, a unitatilor de invatamant, a conducerii unitatilor de invatamant respective, acest program nu are cum sa reuseasca, pentru ca trebuie amenajat acolo un minim de infrastructura de primire in care copiii sa poata sa serveasca masa, deci e nevoie si de o implicare locala. Insa eu sper sa-i putem incuraja pe toti cei care isi doresc sa-si vada copiii la scoala sa se implice in acest proiect”, a explicat premierul.

Potrivit proiectului supus dezbaterii publice de Ministerul Educatiei, sprijinul consta intr-un pachet alimentar sau o masa calda pe zi in limita a 7 lei pentru fiecare beneficiar. Suma cuprinde pretul produselor, cheltuielile de transport, distributie si depozitare a acestora. Suma alocata va fi actualizata periodic, prin hotarare a Guvernului, in functie de evolutia preturilor si tarifelor.

Sursa foto: Pressmaster

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri