O serie de schimbari intra in vigoare de luni la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) din Bucuresti si cel din Ilfov, astfel ca cei care vor sa obtina permisul de conducere sau sa inmatriculeze un autovehicul se pot programa online, iar pe acelasi site pot vedea, in timp real, imagini cu coada din fata ghiseelor.

„Cetatenii vor putea sa-si aleaga ziua si ora la care sa depuna documentele in vederea inmatricularii/transcrierii vehiculelor si a preschimbarii permiselor de conducere, prin rezervare online”, anunta Directia Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor. Cei din Bucuresti isi pot face programarea pe site-ul prefecturabucuresti.ro, iar cei din judetul Ilfov pe site-ul prefecturailfov.ro. Acestia vor avea ghisee dedicate si nu vor fi nevoiti sa astepte la coada, fiind suficient sa ajunga la ora stabilita, conform News.ro.

De asemenea, cei care nu aleg aceasta metoda pot depune documentele la celelalte ghisee insa doar in baza bonurilor de ordine care sunt in functiune de luni. O alta facilitate noua este posibilitatea vizionarii de imagini in timp real cu spatiile publice din serviciile de permise si inmatriculari. Astfel, cetatenii pot vedea cat este de aglomerat inainte sa plece de acasa.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a anuntat, vineri, ca pentru a nu mai fi cozi la Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor a decis alocarea imediata a 60 de posturi suplimentare, 50 pentru Bucuresti si 10 pentru Ilfov, aratand ca de luni se va lucra in doua schimburi, de la orele 07.00 la 21.00 si se va face programare online. Tudorache a spus ca roaga cetatenii ca de saptamana viitoare sa nu mai vina din cursul noptii la Serviciul Permise de Conducere din Capitala. Persoanele care vor veni la ghisee vor avea bonuri personalizate, pentru a nu lasa loc de intermedieri facute de unii traficanti de bonuri. In zece zile va fi realizata procedura de achizitie pentru un alt aparat de bonuri personalizate, cu nume, a mai spus ministrul de Interne.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri