Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori pentru nordul si centrul tarii si pentru zonele de munte, precum si de vant si precipitatii mixte in vest, sud si est, fiind posibil sa se produca polei. Avertizarea va intra in vigoare de joi dupa-amiaza si va fi valabilla pana in noaptea de vineri spre sambata.

Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, de joi, ora 17.00 pana vineri, la ora 08.00 vor fi sub avertizare cod galben de ninsori 26 de judete, scrie news.ro

Aria ninsorilor va cuprinde treptat toate zonele de munte, precum si regiunile nordice si centrale. In nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni, cantitatile de precipitatii vor depasi local 20 - 25 de litri pe metru patrat, iar stratul de zapada nou depus va fi consistent.

Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze la rafala de 50 - 60 de kilometri pe ora si, mai ales in zona montana inalta, peste 65 - 75 de kilometri pe ora, viscolind ninsoarea si reducand semnificativ vizibilitatea.

De vineri dimineata pana in noaptea de vineri spre sambata va intra sub avertizare cod galben toata tara.

Vantul va avea intensificari in Crisana, Banat, Oltenia si Muntenia, iar in seara zilei de vineri si in prima jumatate a noptii de vineri spre sambata, mai ales in Dobrogea si in sudul si centrul Moldovei. Rafalele vor depasi 55 - 65 de kilometri pe ora si pe arii restranse 70 - 75 de kilometri pe ora. Local, in aceste regiuni se vor semnala precipitatii mixte care vor favoriza formarea poleiului.

In nordul si centrul tarii, dar mai ales in zonele de munte, va continua sa ninga insemnat cantitativ, iar vantul va avea intensificari sustinute, viscolind si troienind zapada.

In zona inalta a Carpatii Meridionali, vantul va sufla tare, cu peste 90 - 100 de kilometri pe ora, viscolind puternic si troienind zapada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri