Noi coduri galbene de vant au fost emise, duminica dimineata, pentru judete din sudul si centrul tarii, unde rafalele de vant ating sau depasesc 60 de kilometri pe ora. Este inca in vigoare, pana la ora 22.00, si atentionarea cod galben de viscol emisa pentru alte 22 de judete din estul si centrul tarii, precum si cea pentru vreme geroasa.

Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit, duminica dimineata, codul galben pentru judetul Mehedinti pana la ora 15.00, emitand totodata atentionari si pentru Olt si Dolj, valabile pana la aceeasi ora, potrivit News.ro.

In Mehedinti, rafalele de vant depasesc 60-65 de kilmetri pe ora, in timp ce in judetele Dolj si Olt, intensificarile vantului ating 50-55 de kilometri pe ora, spulberand zapada.

A fost emisa o atentionare cod galben si pentru judetul Alba, unde meteorologii spun ca intensificarile vantului pot atinge si depasi la rafala 50-60 de kilometri, viscolind sau spulberand zapada. Vizibilitatea in zona scade local sub 200 metri si izolat sub 50 metri.

De asemenea, atentionare cod galben de viscol care a fost prelungita sambata pentru 22 de judete din estul si centrul este in vigoare pana duminica la ora 22.00.

Avertizarea vizeaza judetele Suceava, Botosani, Harghita, Neamt, Iasi, Sibiu, Valcea, Arges, Brasov, Covasna, Bacau Vaslui, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Calarasi, Braila, Galati, Ialomita, Constanta si Tulcea.

In aceste zone vor fi perioade in care vantul va avea intensificari, cu viteze de 50-60 km/h si, pe arii restranse, 70-75 km/h, spulberand si troienind zapada, potrivit reprezentantilor ANM.

In Moldova, Dobrogea, estul Munteniei si local in Carpatii Meridionali si Orientali, temporar va mai ninge si se va depune strat nou de zapada.

Ninsori, in general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local si in regiunile centrale si in restul regiunilor sudice, iar in extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificari ale vantului, precizeaza meteorologii.

Meteorologii au emis, sambata dimineata, si un cod galben de vreme geroasa in toata tara pana pe 9 ianuarie inclusiv, temperaturile urmand sa coboare frecvent la -25 de grade.

"Vremea va fi geroasa in cea mai mare parte a tarii, atat ziua, cat si noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent intre -16 si -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse intre -25 si -15 grade", avertizeaza meteorologii.

ANM precizeaza ca vremea geroasa va persista in majoritatea regiunilor si pe parcursul saptamanii viitoare.

Sursa foto: Flickr / Chris Waits

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri