Capitala va fi de luni sub cod portocaliu de ger, temperaturile vor fi, in noaptea de luni spre marti, de minus 18 – minus 20 de grade, iar in zona preoraseneasca vor ajunge la minus 23 de grade, ce reprezinta maximul de temperaturi negative din aceasta iarna, a anuntat, luni, reprezentantul Administratiei Natioanale de Meteorologie, Gabriela Bancila, la comandamentul de iarna de la Primaria Capitalei, conform News.ro.

"In intervalul urmator - ziua de astazi, noaptea care urmeaza si ziua de maine -, gerul se va intensifica, Administratia Nationala de Meteorologie va emit e o actualizare a atentionarii anteriorare cod galben de ger, pe parcursul acestei dimineti, iar acest lucru presupune pentru municipiul Bucuresti intrarea sub incidenta codului portocaliu de ger inca de astazi”, a spus Gabriela Bancila. Ea a precizat ca avertizarea cod portocaliu de ger prespupune pentru Capitala luni o temperatura maxima in jurul a minus 11 grade.

"In noaptea de luni spre marti va fi maximul de intensitate a temperaturilor negative din aceasta perioada geroasa, si ma refer la o minima termica in jurul a minus 20 - minus 18 grade, posibil mai coborata in zona preoraseneasca, spre minus 23 de grade”, a precizat Bancila. Capitala va fi si marti sub cod portocaliu de ger, pe timpul zilei maxima termica fiind cel mai probabil sub minus 11 grade.

Incepand de marti seara, vantul se va intensifica treptat, temperaturile vor raman negative, in jurul a minus 12 - minus 11 grade, iar in cursul noptii de marti spre miercuri va inceape sa ninga, a adaugat Bancila. Potrivit datelor detinute in acest moment de ANM, intensitatea vantului este apreciata a fi in jurul valorii de moderat, ceea ce presupune rafale in jurul a 40-50 de kilometri pe ora, trecator fiind posibil sa ajunga in jurul valorii de 55 de kilometri pe ora.

"Ninsorile vor fi din ce in ce mai intense pe parcursul zilei de miercuri si vor fi asociate cu intensificari ale vantului”, a mai spus Gabriela Bancila. In prezent, toata tara este sub avertizare cod galben de ger, fiind anuntate temperaturi maxime diurne intre minus 16 si minus 10 grade, iar minimele intre minus 25 si minus 15 grade.

Sursa foto: Studio 37 | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri