Sindicatul National al Agentilor de Politie din Romania (SNAP) ameninta ca, incepand cu 15 martie, va declansa proteste daca salariile personalului Ministerului Afacerilor Interne nu vor fi majorate in functie de noul salariu minim pe economie.

Reprezentantii SNAP au trimis ministrului de Interne, Carmen Dan, o adresa prin care solicita aplicarea Hotararii de Guvern nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de baza minim brut si in cazul politistilor, politistilor de frontiera, jandarmilor si pompierilor. "Prin prezenta solicitam aplicarea HG 1/2017 si lucratorilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (politisti, politisti de frontiera, jandarmi si pompieri) asa cum este prevazut, cu un calcul real, indicele de salarizare la salariul minim pe economie la nivelul anului 2017", i-au scris agentii de politie ministrului, conform News.ro.

Ei sustin ca nu au protestat pana in prezent pentru ca au sperat ca MAI le va acorda drepturile care li se cuvin potrivit legii. "Mentionam faptul ca personalul MAI (politisti, politisti de frontiera, jandarmi si pompieri) nu si-a revendicat acest drept deocamdata in strada protestand, in speranta ca MAI va pune in aplicare in termenul legal acest drept care li se cuvine conform legii. Politistii, politistii de frontiera, jandarmii si pompierii sunt singura categorie bugetara care a ramas cu salarizarea in urma tuturor bugetarilor, adica la nivelul anului 2009, iar la vreme grea, cand isi fac datoria, cu toate riscurile, sunt laudati de toate puterile statului, inclusiv de societatea civila, aducandu-le multumiri, chiar inmanandu-le flori in semn de recunostinta", mai scriu reprezentantii SNAP.

Politistii nu exclud nici posibilitatea de a cere societatii civile sa le sustina protestele. "Daca considerati ca nu meritam privilegiul HG nr. 1/2017 ne rezervam dreptul de a apela la bunatatea societatii civile pentru a se alatura miscarilor noastre de protest pe care le vom organiza in mod legal in fata Ministerului Afacerilor Interne. Totodata solicitam in regim de urgenta stabilirea unei intalniri intre dumneavoastra si conducerea organizatiei noastre", i-a mai scris SNAP ministrului de Interne.

Presedintele SNAP, Adrian Ioan Diugu, a declarat, pentru News.ro, ca pana, in prezent, nu a primit niciun raspuns din partea ministrului, nici din partea Guvernului si nici a Presedintiei, unde a mai inaintat astfel de adrese, iar in aceste conditii, protestele ar putea fi declansate in 15 martie. "Asteptam data de 14 martie, cand vor fi virate primele salarii, dupa aplicarea HG 1/2017, deoarece salarizarea se face cu o luna in urma in cadrul MAI, iar din 15 martie, daca vom vedea ca salariile nu au fost marite, putem incepe protestele", a spus Diugu.

Sursa foto: Shutterstock/ Bennian

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri