Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a declarat, marti, ca in patru ani toate scolile din tara vor fi dotate cu echipamentele corespunzatoare pentru internet Wi-Fi, precizand ca banii prevazuti in buget se vor duce in principal spre scolile din mediul rural, unde ori nu exista deloc internet, ori sunt echipamente vechi.

"In momentul de fata, din punct de vedere al logisticii informatice, toate scolile din Romania sunt conectate la internet, dar vorbim de o conectare punct fix. Avem un proiect in programul de guvernare si il pregatim chiar acum, pentru a fi finantat din fonduri europene, care se numeste "Campusul scolar”. Deci, in scolile unde nu avem Wi-Fi, vor fi instalate echipamente corespunzatoare, astfel incat sa avem posibilitatea ca toate scolile, peste patru ani, sa fie conectate la internet din clasa, nu ca punct fix”, a spus ministrul Educatiei, conform News.ro.

Pavel Nastase a adaugat ca sunt prevazuti bani in buget pentru dotarea scolilor care nu au internet Wi-Fi, iar acestia se vor aloca in special scolilor din mediul rural.

"Banii acestia vor merge spre scolile din mediul rural, pentru ca unele ori nu au, ori au echipamente depasite. Incercam sa compensam aceste lipsuri si prin colaborare cu domeniul IT, cu alte companii, care si-au oferit sprijinul pentru un asemenea demers”, a spus ministrul.

Sursa foto: ESB Professional / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri