Trei tineri de 18 ani au fost arestati preventiv pentru talharie calificata si tentativa de talharie dupa ce, cu fetele acoperite, au jefuit mai multe persoane, prin violenta, pe o strada principala din municipiul Vaslui.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vaslui, cei trei tineri, care locuiesc in Pungesti si Rosiesti, au comis toate atacurile pe strada Decebal din municipiul Vaslui, dupa lasarea intunericului, avand de fiecare data fetele acoperite cu esarfe sau fulare, scrie News.ro.

Prima victima a celor trei tineri a fost un adolescent de 16 ani, caruia acestia i-au luat, prin violenta, telefonul mobil in valoare de aproximativ 500 de lei. Dupa cateva zile de la incident, vasluienii acuzati de talharie au incercat, prin aceeasi metoda, sa-i sustraga telefonul unui alt adolescent, in varsta de 17 ani. Ultima talharie comisa de cei trei tineri a fost in urma cu mai putin de o saptamana, cand acestia au smuls telefonul mobil si o geanta de la o femeie 28 de ani.

”Inca din momentul primei sesizari, politistii de investigatii criminale din cadrul Politiei Municipiului Vaslui au demarat cercetarile pentru identificarea celor care au savarsit infractiunile de talharie. De asemenea, acestia au intensificat actiunile pe linia prevenirii infractiunilor comise cu violenta, mai ales in zona in care au fost comise cele trei fapte. Din cercetari a reiesit ca in toate cele trei cazuri, savarsite intre orele 21.00 si 22.00, autorii purtau haine inchise la culoare si aveau fetele acoperite cu esarfe sau fulare”, a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Alina Tonica.

Prejudiciul, in valoare de aproximativ 1.200 de lei, a fost recuperat in totalitate de catre politisti, bunurile fiind inapoiate proprietarilor. Cei trei tineri au fost retinuti de politisti si apoi prezentati la Parchet, respectiv Judecatoria Vaslui, cu propunerea de arestare preventiva. Magistratii vasluieni au admis cererea procurorului de caz si au dispus incarcerarea tinerilor, pentru o perioada de 30 de zile, pentru talharie calificata si tentativa de talharie calificata.

Sursa foto: Lukas Gojda / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri