Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, ca iluminatul festiv de Pasti din centrul Capitalei, respectiv 1.300 de beculete, va costa aproximativ 175.000 de euro, explicand ca in ultimele luni s-au economist mai multe milioane de euro din mai multe contracte si sa se poate aloca ”o suma mica si pentru ca Bucurestiul sa fie ornat frumos de Pasti”.

”Iluminatul festiv, incluzand aici beculetele - in jur de 1.300, manopera si energia electrica – 175.000 de euro. Pai, un milion de euro l-am economisit de la Arena Nationala, vreo 5 milioane de la firmele de avocatura care se imbogateau pe bugetul Capitalei si multe alte zeci de milioane de euro pe care le-am economisit prin contracte cu Primaria Capitalei. Avand in vedere cat de multe economii am facut la buget in aceasta perioada, cred ca putem sa alocam o suma mica si pentru ca Bucurestiul sa fie ornat frumos de Paste", a afirmat Gabriela Firea, conform News.ro.

Primarul general a precizat ca iluminatul pentru Pasti este un proiect al Capitalei dupa ce mai multi bucuresteni au facut o solicitare in acest sens.

”Este un proiect al Primariei Capitalei, a fost o solicitare a mai multor cetateni sa avem un oras curat si, de asemenea, infrumusetat si, cu siguranta, vom face tot ceea ce este posibil astfel incat si costurile sa fie unele reduse. Avand in vedere cat de multe economii am facut la buget in aceasta perioada, cred ca putem sa alocam o suma mica si pentru ca Bucurestiul sa fie ornat frumos de Paste. (...) Am demarat curatenia de primavara in toate cartierele din Bucuresti. De asemenea, repararea gropilor in asfalt care au ramas dupa o iarna destul de grea. Deci ne ocupam, ca o gospodina, de casa, sa fie si curata, si reparata si infrumusetata. Iar aici, a venit aceasta sugestie, sa avem nu doar de Craciun, ci si de Paste iluminat festiv, pascal, in zona centrala a Capitalei, la Universitate, la Romana, la Unirii, in Centrul Vechi. De asemenea, la Patriarhie”, a explicat primarul general.

Firea a precizat ca exita deja o oferta pentru iluminatul stradal de Pasti, aratand, totodata, ca in perioada sarbatorilor va fi organizat si un targ in care se vor desfasura mai multe evenimente.

”Am primit o oferta din partea companiei care are in responsabilitate, deocamdata, iluminatul public. Am analizat atat in ceea ce priveste aspectul, deci partea grafica si solutia financiara. Cred ca la cate zeci de milioane de euro am facut economie in aceste opt luni de zile, Capitala isi permite sa aloce un mic buget si pentru ca aspectul sa fie unul placut. Sunt multi bucuresteni care nu au bani sau nu au timp sa plece din localitate si vor ramane aici si sunt convinsa ca vor aprecia faptul ca multe evenimente pregatite pentru ei la Piata Constitutiei – targul de Paste. (...) Pentru copii avem foarte multe surprize, foarte multe locuri de joaca si zone de agrement.(...) Vom avea de asemenea anumite tarabe care vor fi foarte frumoase vizual, asa cum sunt si in capitalele europene", a aratat Firea.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri