Angajatii de la caile ferate asteapta pana in 20 aprilie aprobarea cresterii salariale cu 25 la suta, iar daca acest lucru nu se va intampla isi rezerva dreptul sa declanseze actiuni de protest, a declarat, miercuri, presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial (FNFMC), Grigore Mare.

"Am avut o intalnire cu ministrul Transporturilor si i-am cerut cresteri salariale cu 25 la suta, departajare in coeficientul de ierarhizare in functie de volumul de munca si de activitate. De asemenea, am cerut ca atunci cand se fac majorari ale salariului minim pe economie sa mearga pe toata grila. Am cerut, de asemenea, conditii mai bune de munca, investitii, pentru ca nu s-au mai facut de 27 de ani, atragerea fondurilor europene, material rulant, locomotive", a spus liderul FNFMC, Grigore Mare, potrivit News.ro.

El a atras atentia ca, dupa ce Guvernul a decis ca studentii sa calatoreasca gratuit, a crescut afluxul de calatori si exista riscul sa nu fie destule vagoane pentru a face fata transportului. De asemenea, la case vor fi cozi imense, a mai avertizat Mare.

"Daca negocierile vor esua, suntem pregatiti sa declansam actiuni de protest cu oprirea lucrului, respectand cadrul legal", a mai spus presedintele FNFMC.

La randul sau, liderul Blocului National Sindical, Dumitru Costin, a spus ca luni va avea o intalnire cu ministrii Finantelor si Economiei pentru a discuta problemele salariatilor CFR, dupa ce, miercuri, a avut o intrevedere cu premierul Sorin Grindeanu, pe aceeasi tema.

Costin a aratat ca, daca nu vor fi respectate cererile sindicalistilor, BNS va sustine demersurile FNFMC. El a precizat ca sindicalistii asteapta termenul de 30 de zile promis de ministrul Transporturilor pentru obtinerea majorarilor salariale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri