Seful Statului Major, generalul Nicolae Ciuca, a anuntat, joi, ca Romania vrea sa cumpere rachete americane Patriot, informeaza Digi24. Achizitia se va face in cadrul proiectului de inzestrare a armatei romane.

Generalul Nicolae Ciuca nu a facut precizari legate de numarul rachetelor Patriot care vor fi cumparate si nici nu a oferit alte detalii legate de achizitie.

Patriot este un sistem de aparare avansat, de tip sol-aer, care poate fi folosit in cazul unui atac cu avioane ori cu rachete balistice si de croaziera, iar achizitionarea unui astfel de sistem va imbunatati apararea antiaeriana a Romaniei, dupa ce tara noastra a achizitionat si avioane de vanatoare americane F-16.

Semnificatia strategica a unui asemenea achizitii este cu atat mai mare cu cat Rusia a anuntat ca va contracara miscarile de trupe ale NATO de pe flancul estic, construind o racheta balistica intercontinentala care poate sa transporte 16 focoase nucleare.

Sursa foto: VanderWolfImages | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri