Peste 500 de persoane s-au strans, sambata, la Arcul de Triumf, pentru "Marsul Diversitatii", ele plecand pe jos spre Piata Victoriei, pe o ploaie puternica. Alaturi de sustinatorii drepturilor comunitatii LGBT se afla si ambasadorul SUA, Hans Klemm, scrie News.ro.

Cei aproximativ 500 de participanti au inceput sa se stranga la Arcul de Triumf de la ora 16.00. Ei au venit cu pancarte, pe care scrie "Stat laic", "Dragostea si respectul definesc familia" si "Drepturile omului pentru toti".

La ora 17.00, ei au pornit in mars catre Piata Victoriei, fiind insotiti si de ambasadorul SUA, Hans Klemm, care s-a declarat un sustinator al drepturilor LGBT. La mars participa si deputatul PSD Petre Florin Manole, unul dintre parlamentarii care au votat in favoarea partenieratului civil.

Cu putin timp inainte de plecarea in mars, in zona Arcului de Triumf s-a pornit o ploaie puternica, marsul fiind intarziat cateva minute. Participantii au venit pregatiti cu umbrele in culorile curcubeului.

"Marsul Diversitatii”, aflat la a 13-a editie, va avea loc intre orele 17.00 si 19.30, pe Soseaua Kiseleff, de la Piata Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei.

"Alatura-te miilor de oameni care ies an de an in strada sa ceara drepturi egale si vizibilitate pentru comunitatea LGBT!”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Marsul este organizat de Asociatia Accept, care apara si promoveaza drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) la nivel national.

Tot sambata a avut loc si "Marsul Normalitatii", la care au participat aproximativ 100 de persoane. Protestul s-a incheiat dupa aproape trei ore, timp in care manifestantii au scandat "Vrem o tara, nu o colonie", "Noi suntem romani, aici pe veci stapani" si "Salvati familia traditionala" si au fluturat steagurile Partidului Noua Dreapta. Ei marsaluiesc in fiecare an cu ocazia organizarii "Marsului Diversitatii".

Sursa foto: Wikipedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri