Licitatia pentru achizitia a 400 de autobuze, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze noi va fi lansata pe SEAP in urmatoarele zile, a anuntat primarul Capitalei, Gabriela Firea. In paralel se va derula si procedura de achizitie pentru instalarea internetului wireless gratuit in mijloacele de transport in comun.

"In cateva zile vom fi in masura sa urcam pe SEAP licitatia pentru achizitia a 400 de autobuze noi EURO 6, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze. S-a lucrat aproape un an la indicatorii tehnico-economici, la caietul de sarcini. Sunt absolut convinsa ca, odata cu momentul in care aceste autobuze, tramvaie si troleibuze noi vor ajunge la Bucuresti - parcul auto care este acum la RATB este invechit si creeaza, de asemenea, poluare suplimentara -, vom putea spune ca am contribuit la a-i determina pe bucuresteni macar cateva zile pe saptamana sa renunte la autovehicului personal, la masina personala si sa foloseasca transportul public in comun in conditii decente. Inteleg foarte bine si ca cetatean, si ca primar general ca orice bucurestean nu are cum sa renunte la masina personala cata vreme regia de transport nu pune la dispozitie autobuze noi, moderne, curate, cu aer conditionat, predictibile”, a declarat Gabriela Firea, potrivit News.ro.

Ea a mai spus ca, pe langa achizitia noilor mijloace de transport in comun, RATB este in procedura de achizitie pentru instalarea de internet wireless gratuit pentru calatori, iar procedurile se vor derula in paralel.

Primarul general a precizat ca a fost inceputa si o procedura pentru achizitia unei aplicatii pentru informarea calatorilor in legatura cu traseele mijloacelor de transport in compun, timpii de asteptare si de parcurgere a acestor trasee.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri