O cifra de afaceri care ajunge la aproape un miliard de lei si un profit care depaseste 170 de milioane de lei, asa arata piata serviciilor stomatologice din Romania la finalul lui 2016, conform unui studiu Creditinfo Romania. Este o crestere de aproximativ 36%, comparativ cu 2015.

Romania este tara paradoxurilor. In anul 2016 au intrat pe piata aproape 1.000 de firme noi, care au deschis clinici si cabinete stomatologice. Pe de alta parte, cei mai multi romani nu trec pe la medicul dentist cu anii, stau fara dinti, folosesc, in medie, putin peste un tub de pasta de dinti pe an si schimba periuta la doi, trei ani.

Piata serviciilor medicale stomatologice din tara noastra este dominata de companiile private care detin peste 90% dintre clinicile si cabinetele stomatologice din Romania. Este vorba de peste 4.300 de companii care au aproape 10.000 de angajati. Stomatologia este si una dintre specializarile cele mai cautate de viitorii medici, care spera sa-si deschida propriul cabinet.

Fatetele dentare care ofera zambetul hollywoodian, tot mai cautate

In Bucuresti se afla cele mai multe firme care activeaza in domeniul stomatologic, peste 1.300 unitati. Doar in ultimii doi ani au intrat pe piata aproape 300 de companii noi, care au deschis clinici si cabinete.

Anul 2016 a inregistrat cresteri de aproximativ 27% in domeniul serviciilor medicale stomatologice din Capitala, comparativ cu anul 2015. Clinicile si cabinetele stomatologice au inregistrat o cifra de afaceri de peste 380 milioane lei un profit de aproape 70 de milioane de lei.

Pacientii isi doresc tratamente de calitate, care sa le imbunatateasca stilul de viata. Spre exemplu, la noi in clinica cele mai solicitate sunt cele de implantologie si estetica dentara. Fatetele dentare, care ofera asa zisul aspect de zambet hollywoodian, sunt tot mai cerute

Irina Gavrilut, medic dentist la clinica New Dental din Bucuresti

Cea mai dezvoltata piata stomatologica este in Timis

In tara, cea mai dezvoltata piata stomatologica este in judetul Timis, unde sunt inregistrate peste 180 de companii care au o cifra de afaceri care depaseste 53 milioane de lei, un profit de peste 12 milioane lei si peste 400 de angajati. Topul judetelor este completat de Cluj (peste 50 milioane de lei cifra de afaceri, peste 9 milioane de lei profit, peste 500 de angajati, la aproximativ 220 de firme), Arges (aproximativ 47 milioane de lei cifra de afaceri, 8,5 milioane de lei profit, peste 450 angajati, la aproximativ 150 de companii) si Brasov (46 milioane de lei cifra de afaceri, 8,3 milioane lei profit, peste 420 de angajati, la aproximativ 170 de companii), se arata in raportul Creditinfo Romania.

Potrivit cifrelor noastre, domeniul companiilor stomatologice a inregistrat in 2016 o crestere de aproximativ 38%, fata de 2015, si aproape ca s-a dublat comparativ cu anul 2014, cand piata inregistra o cifra de afaceri de aproximativ 560 de milioane de lei. Anul 2016 a insemnat si intrarea pe piata serviciilor medicale din Romania a peste 500 de companii noi, care au deschis clinici si cabinete stomatologice, a declarat Aurimas Kacinskas, CEO, Creditinfo Romania.

Costurile pentru serviciile medicale stomatologice din Romania sunt cu pana la 70% mai mici decat in tarile din Occident, comparand aceleasi tipuri de materiale si servicii.

Sursa foto: alphaspirit/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri