Trei militari au murit dupa ce un camion s-a rasturnat, joi seara, intr-o rapa, in judetul Arges. Doi dintre ei fusesera in misiuni in Afganistan. Cei noua militari raniti sunt in stare stabila si au fost repartizati la spitale militare din Brasov, Pitesti si Bucuresti, potrivit News.ro.

UPDATE Cei trei sunt plutonierul-major Mihai Ionut Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catana si caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, iar vineri, la ora 8.30, vor fi organizate in unitatile militare din tara ceremonii de comemorare, a transmis MApN.

Plutonierul-major Mihai Ionut Toma avea 38 de ani si era necasatorit. Era veteran al teatrelor de operatii, cu doua misiuni executate in Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era in varsta de 32 de ani, era casatorit si avea un copil. Executase o misiune in teatrul de operatii din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catana, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era casatorit si avea un copil.

Toti militarii raniti sunt in stare stabila si se afla internati in spitale militare. Doi dintre ei se afla in ingrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgenta “Regina Maria” din Brasov, unul la Spitalul Militar de Urgenta “Dr. Ion Jianu” din Pitesti, iar ceilalti sase la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila” din Bucuresti.

"Astazi, 30 iunie, la ora 8.30, vor fi organizate in unitatile militare din tara ceremonii de comemorare a militarilor decedati in tragicul accident. Conducerea Ministerului Apararii Nationale este alaturi de familiile indoliate si transmite, in numele intregului personal, sincere condoleante", anunta MApN.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Apararii Nationale a fost postata o imagine cu o lumanare aprinsa, insotita de mesajul "O zi trista pentru Armata Romaniei! Dumnezeu sa-i odihneasca pe bravii nostri camarazi!".

Militarii se intorceau de la un exercitiu

Vehiculul - in care se aflau militari de la Batalionul de vanatori de munte de la Campulung Muscel - era intr-un convoi in care se mai aflau inca trei camioane si un ARO, care se intorceau de la un exercitiu.

Camionul in care se aflau 13 militari de la Batalionului 30 Vanatori de Munte s-a rasturnat intr-o prapastie, joi, in jurul orei 21.55, in apropiere de localitatea Valea Urdei, din judetul Arges.

Camionul, care era ultimul dintr-o coloana de patru vehicule militare care se deplasau dinspre Cincu spre Campulung, s-a rasturnat in afara soselei, precizeaza IGSU.

Premierul a declarat ca a fost activat Planul rosu la 3 minute de la primirea apelului la 112 si ca imediat a fost constituita o Celula de criza la Ministerul de Interne.

El a mai spus ca este in legatura permanenta cu ministrul Apararii, care se ocupa sa anunte familiile victimelor, dar si cu ministrul Sanatatii, caruia i-a cerut ca toate spitalele la care vor fi duse victimele sa aiba rezerve de sange si tot ce este necesar.

"La acest moment mai sunt doua victime incarcerate si se fac eforturi deosebite pentru scoaterea lor. De asemenea, acum se incearca resuscitarea celei de a treia victime, care a fost aruncata din camion", a afirmat premierul.

Premierul a mai spus ca este inadmisibil sa nu poata fi facute zboruri pe timp de noapte cu elicopterul SMURD. "Din pacate, nu inteleg de ce dupa 27 de ani nu putem efectua zbor pe timp de noapte, maine vom verifica. Este impradonabil pentru o tara in anul 2017", a adaugat Tudose.

MApN: Parchetul Militar, sesizat in cazul accidentului din Arges. La nivelul ministerului a fost constituita o comisie pentru stabili cauzele

Parchetul Militar a fost sesizat in cazul accidentului din judetul Arges, iar din ordinul sefului Statului Major General a fost insituita o o comisie pentru stabili cauzele incidentului,

"Un autocamion avand la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vanatori de Munte a fost implicat intr-un accident de circulatie astazi, 29 iunie, in jurul orei 21.55, in apropiere de localitatea Valea Urdei, judetul Arges. Autocamionul, care era ultimul dintr-o coloana de patru vehicule militare, care se deplasau dinspre Cincu spre Campulung, s-a rasturnat in afara carosabilului", anunta MApN.anunta MApN, care precizeaza ca vehiculul rasturnat in rapa era ultimul dintr-o coloana de patru, care se deplasau de la Cincu spre Campulung.

Ministrul apararii nationale, Adrian Tutuianu, secretarul de stat Mircea Dusa si generalul Nicolae Ciuca, seful Statului Major General se afla in deplasare catre locul accidentului.

"Conform procedurilor legale, a fost sesizat, Parchetul Militar. Din ordinul sefului Statului Major General, a fost instituita o comisie de cercetare administrativa care va investiga circumstantele producerii incidentului", anunta MApN.

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat pentru News.ro ca in camion se aflau 13 persoane, iar zece dintre ele au fost scoase, fiind in stare stabila, in timp ce celelaltre trei sunt inca incarcerate.

Purtatorul de cuvant al ISU Arges, Madalina Epure, a afirmat ca cei trei militari ramasi incarcerati in camion se afla in stare critica.

Ea a precizat ca printre cei zece militari scosi din camion sunt si cativa inconstienti.

Prefectul judetului Arges, Emilian Dragnea, a spus ca victimele vor fi transportate cu ambulantele la spitalul din Campulung si la Spitalul Judetean din Pitesti.

Sursa foto: captura news.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri