Premierul Mihai Tudose sustine ca propunerea ministrului Educatiei, Liviu Pop, de a introduce un manual la Educatie fizica este "o gluma". Acesta a declarat ca va avea o discutie cu seful de la Educatie.

"Daca pe data de 15 septembrie toate manualele sunt pe banca, cuminti, asteptand elevii la scoala, eu cred ca domnul ministru Liviu Pop poate sa ne prezinte si manualul de colorat pentru ora de sport, e dreptul lui sa imagineze asa ceva. La Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport, stiti, se fac cursuri pe manuale, dar haideti intai sa invatam copiii sa alerge, sa se miste, sa se dezvolte corespunzator si mai putin dupa manual. Adica daca la ora de sport stam tot in clasa cu manuale, e in regula, nu stiu cum arata caietul de teme pentru acasa la sport. O sa aprofundam subiectul cu domnul ministru, eu sunt convins ca a fost o gluma", a declarat Mihai Tudose, potrivit Agerpres.

Vineri, ministrul Educatiei, Liviu Pop, a starnit un val de reactii negative din partea parintilor, dupa ce a anunat ca elevii vor avea manuale si la Sport si Dirigentie. Acesta crede ca manualul la Sport este util atat elevilor cat si profesorilor, dar si parintilor.

"Nu este influentata ora de sport de aparitia acestui manual. In acest manual se arata corect cum se fac anumite exercitii, se explica corect mult mai pe indelete anumite elemente pe care profesorul de sport le explica foarte, foarte repede. Lucruri pentru unii banale, pentru altii sofisticate, necunoscute, de aceea ora de educatie fizica se desfasoara conform programei in sala de sport sau pe teren, dar nu influenteaza aparitia manualului alte forme de evaluare pentru elevi decat cele prevazute de lege. Prioritatea mea este sa avem manuale la toate disciplinele, pentru ca toate sunt importante", a explicat ministrul.

Citeste si: Ministrul Educatiei: Va exista manual si pentru ora de "Dirigentie"

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri