Rata de vaccinare a crescut de aproximativ patru ori in ultimele doua saptamani, a anuntat ministrul Sanatatii, Florian Bodog. El a promis mai multe date la inceputul saptamanii viitoare.

"In ultimele doua saptamani, rata de vaccinare a crescut de aproape patru ori. Vom avea cifre absolute la inceputul saptamanii viitoare", a spus ministrul, in debutul sedintei de Guvern, scrie News.ro.

Potrivit unui raport de la finalul lunii iulie, este necesara promovarea legii vaccinarii si reorganizarea intregului sistem de acordare a serviciilor medicale de vaccinare, in conditiile in care ”acoperirea vaccinala” a scazut continuu in ultimii zece ani.

In aceste conditii, rata deceselor provocate de rujeola a ajuns, de la declansarea epidemiei, la 4 la o mie de cazuri, ”mult peste cea cunoscuta in literatura de specialitate de 1-2 cazuri la o mie de copii”. Un numar de 224.202 copii cu varste intre 9 luni si 9 ani sunt restantieri la vaccinare.

Sursa foto: REDPIXEL.PL / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri