Primaria Capitalei incurajeaza mersul cu bicicleta, iar in acest sens a inceput deja intocmirea studiilor de fezabilitate pentru 12 trasee in cele mai importante zone din Bucuresti circa 60 de kilometri de piste pentru biciclisti).

"Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti – Ilfov, aprobat de Consiliul General al Capitalei si de Consiliul Judetean Ilfov include propuneri detaliate de proiecte care sa duca la incurajarea utilizarii bicicletei si, in prima etapa de infiintare a retelei utilitare pentru biciclete, pe termen scurt, vor fi dezvoltate 12 proiecte, care insumeaza aproximativ 60 km in zonele cele mai importante", se arata pe site-ul Primariei Capitalei.

Proiectele pot fi depuse in perioada 20 septembrie 2017 – 20 martie 2018. Municipalitatea a inceput deja intocmirea studiilor de fezabilitate pentru urmatoarele trasee:

  • Calea Victoriei: Calea Victoriei - Splaiul Independentei (0,6 km)
  • Traseu prin Bucuresti: Piata Unirii - Piata Victoriei (3,3 km)
  • Traseu pentru cumparaturi: Piata Victoriei - Baneasa (6,5 km)
  • Traseu de agrement: Piata Unirii - Mihai Bravu (3 km)
  • Traseu catre scoala: Universitate - Doamna Ghica (6 km)
  • Traseu catre birou: Doamna Ghica - Pipera (6,3 km)
  • De-a lungul Dambovitei: Sos. Virtutii - Piata Unirii (5,6 km) (corelare cu proiect „coridor verde”, in lungul Damboviƫei)
  • Traseu Est: Piata Unirii - 1 Decembrie (6 km)
  • Traseu catre Gara: Basarab - Piata Romana (2,4 km)
  • Centrul orasului - Smart City I: Piata Unirii - Sos. Alexandriei (5,2 km)
  • Centrul orasului - Smart City II: Sos. Alexandriei - Magurele (6,2 km)
  • Bucuresti - Ilfov: Soseaua de centura - Voluntari - Doamna Ghica (7 km)

In etapa a doua, Primaria vrea sa dezvolte restul retelei regionale de interconectare, de aproximativ 200 km infrastructura pentru biciclete.

In anul 2014, Ministerul Mediului a alocat 10 milioane de euro pentru realizarea a 100 de kilometri de piste pentru biciclisti, insa banii nu au fost folositi.

Marti, Primaria Capitalei a anuntat ca vrea sa suplimenteze numarul voucherelor acordate pentru achizitia de biciclete, dupa ce programul a avut un mare succes. Circa 30.000 de bucuresteni s-au inscris in programul "Biciclisti in Bucuresti".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri