Filosoful Mihai Sora, fost ministru al Invatamantului in primul Guvern creat dupa Revolutia din 1989, considera ca tot ceea ce se intampla in prezent cu privire la manualele scolare "sta sub semnul amatorismului, al nepriceperii infatuate" si arunca in ceata inclusiv viitorul copiilor. Sora

"Tot ce se intampla, zilele acestea, legat de manualele scolare sta sub semnul amatorismului, al nepriceperii infatuate, al paguboasei lipse de viziune. Neantul activ. La limita, el poate fi mai demobilizator si distructiv decat orice moment de slabiciune, infirmitate sau stangacie pe care il va fi trait invatamantul romanesc in anii precedenti. Pentru ca arunca in ceata tocmai punctele cardinale ale educatiei. Iar unul dintre ele este viitorul copiilor", scrie Sora pe Facebook, potrivit News.ro.

Aceasta este concluzia sa dupa ce prezinta un manual de astronomie, spunand ca a prins un asemenea manual si ca "nu era doar bine gandit, ci de-a dreptul pasionant pentru orice copil care isi pune macar in treacat intrebari despre margini, despre luna si infinit, despre spatiu si timp, ce inseamna o cometa sau unde duce calea ferata din orasul lui".

Mihai Sora remarca insa ca autorii unor astfel de manuale - Traian Popp ori Eliza Zotu, N. Abramescu („Lectiuni de cosmografie“), Gheorghe Nanes, Maria Theohari, Constantin Parvulescu („Notiuni metodice de astronomie“) – erau toti profesori straluciti, inainte de a deveni autori de manuale pentru cursul secundar.

El reaminteste ca din 1948, manualul de astronomie a devenit o traducere dupa manualul sovietic.

"Astazi, nu cred sa mai existe nici acela, pentru ca astronomia – adica tocmai stiinta care va rascoli vietile si obiceiurile omenesti in urmatoarele decenii – a fost scoasa din programa scolara. Cum au fost scoase logica si limbile clasice: o lovitura de gratie pentru un sistem educativ cat de cat coerent si preocupat de vigoarea mentala a copiilor", constata fostul ministru al Invatamantului.

Sursa foto: Agerpres / Adrian Cuba

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri