Pe o nava interceptata sambata dimineata de catre autoritatile romane, in zona Vama Veche - 2 Mai, se aflau 97 de persoane, printre care si 36 de copii. Pe o alta ambarcatiune detectata vineri seara in Marea Neagra, in zona comuna de patrulare romano-bulgara, politistii de frontiera au gasit 120 de persoane care transmiteau mesaje de ajutor si care au fost ulterior preluate de Garda de Coasta Turca, a anuntat Politia de Frontiera.

Nava cu imigranti ilegali a fost interceptata sambata dimineata, in jurul orei 7.10, de catre politistii de frontiera din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR, la aproximativ o mila marina de frontiera comuna romano-bulgara si de litoralul bulgaresc, in timp ce naviga spre tarmul Romaniei, a precizat Politia de Frontiera intr-un comunicat de presa transmis sambata dupa-amiaza, potrivit News.ro.

La bordul navei se aflau 97 de persoane - 40 de barbati, 21 de femei si 36 de copii - care au declarat ca sunt cetateni din Iran si Irak. Pescadorul a fost ulterior escortat de navele Garzii de Coasta in Portul Mangalia. Pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Constanta au instalat in Portul Mangalia doua corturi de prim-ajutor, unde imigrantii sunt consultati de catre cadre medicale, apoi vor avea loc procedurile de identificare. Ulterior, ei vor fi dusi la Inspectoratul General pentru Imigrari.

Conform reprezentantilor Politiei de Frontiera, o a doua nava a fost interceptata pe Marea Neagra, in noaptea de vineri spre sambata, la aproximativ 24 de mile marine, in dreptul localitatii Sabla din Bulgaria, si la aproximativ 17 mile marine fata de frontiera romano-bulgara. La bordul ambarcatiunii se aflau aproximativ 120 de imigranti ilegali ce transmiteau mesaje de ajutor receptionate de catre MRCC Varna, care a declansat operatiunile de cautare si salvare.

Garda de Coasta a blocat cu trei nave ambarcatiunea, pana la sosirea navelor Garzii de Coasta Turce, care au preluat pescadorul si imigrantii.

Sursa foto: Vito Manzari, Immigranti Lampedusa/Flickr.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri