Un grup format din peste 30 de imigranti ilegali din Siria si Irak, printre care si copii, a fost dat jos in Gara Timisoara Nord, duminica dimineata, din trenul care circula pe ruta Bucuresti-Budapesta, ei fiind preluati de Politia Transporturi Feroviare pentru a fi verificati. In ultima perioada, tot mai multe grupuri de imigranti ilegali sunt depistate la Timisoara, in zona centrala a orasului, obisnuind sa doarma in Parcul Botanic.

Potrivit politistilor, aproximativ 30 de persoane cu varste cuprinse intre 3 si 60 de ani, din Siria si Irak, care calatoreau in trenul Bucuresti - Budapesta au fost date jos in Gara Timisoara Nord, dupa ce mai multi pasageri din tren au anuntat Politia despre prezenta acestora, potrivit News.ro. Odata ajunsi la Timisoara, unii dintre imigranti au spus ca au venit in vizita la rude, iar altii au incercat sa se ascunda, insa cu totii au fost preluati de Politia Transporturi Feroviare pentru a fi verificati.

Politistii mai spun ca si in cursul zili de sambata un grup format din 27 de imigranti ilegali au fost depistati in Timisoara, dupa ce au reusit sa treaca ilegal granita din Serbia. O parte dintre acestia s-au prezentat la Politie, unde au cerut azil in Romania. In ultima perioada, tot mai multe grupuri de imigranti ilegali sunt depistate la Timisoara, in zona centrala a orasului - atat in Piata Victoriei, cat mai ales in Parcul Botanic.

Imigrantii obisnuiesc sa doarma in Parcul Botanic, iar de fiecare data sunt ridicati de Politia Locala, care apoi ii preda Inspectoratului de Politie al judetului Timis, pentru a fi verificati si dusi apoi in Centrul Regional de Proceduri si Cazare a Solicitantilor de Azil din municipiu. In aceasta perioada, un elicopter al Inspectoratul General de Aviatie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne survoleaza si monitorizeaza zona de competenta a Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, alaturi de politisti de frontiera.

"Aceasta actiune reprezinta una dintre masurile dispuse la nivelul Politiei de Frontiera Romane pentru intensificarea supravegherii frontierei prin dispozitive eficiente care sa acopere zonele de responsabilitate, in special zonele de risc identificate la nivelul sectoarelor politiei de frontiera", a precizat Politia de Frontiera.

Politia de Frontiera Romana a anuntat in aceasta saptamana mai multe masuri de intarire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, pentru impiedicarea imigratiei ilegale, intre care folosirea la capacitate maxima a aparaturii de observare pe timp de zi si de noapte, suplimentarea mijloacelor tehnice de supraveghere si suplimentarea personalului. In primele sapte luni ale acestui an, politistii de frontiera au depistat aproximativ 2.800 cetateni straini, organizati in peste 400 de grupuri de imigranti, care au incercat sa treaca ilegal frontiera.

Sursa foto: Shutterstock/Anton Prado

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri